Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marně hledám odpověď na otázku-co je to za rostlinu?

Od: jirina* odpovědí: 16 změna:
16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Večernice vonná.
To bude ona.

hodnocení

4x

Mydlice lékařská.

Maky, tak mydlice to není v žádném případě. Bude to ta večernice, nebo měsíčnice. Jaga.

Aha, no jo, ty čtyři lístky u květu. :)

hodnocení

2x
Mydlice lékařská.
Roste především v mokrých půdách kolem vody.
jirina*
hodnocení

Děkuji za rychlou reakci, ale mydlice to není.Mydlice mají květy o 5 okvětních líscích, neznámá rostlina má jen 4.

jirina*
hodnocení

Přikládám další fotku pro lepší identifikaci.Večernice ani měsíčnice to není.

Marně hledám odpověď na otázku-co je to za rostlinu? #2

Mydlice to není v žádném případě. Pokud ji najdu, vyfotím ji sem. U nás na jednom místě roste, letos jsem tam ale ještě nebyla. Jaga.

A navíc mysdlice neroste na mokrých stanovištích, ale má ráda sucho až vyprahlo.

hodnocení

2x

Čtyřčetný květ by mohl naznačit brukvovité. Co třeba večernice nebo měsíčnice.

petr2000*
hodnocení

2x

Je to opravdu vecernice vonná, vděčná kytka, latinsky hisperis matronalis. Zdravím

zuza279*

Mně to přijde také jako večernice vonná, i když fotky kolikrát klamou. Roste mi na zahradě, večer voní, přes den se vůně skoro neuvolňuje

beda
hodnocení

1x

Přátelé, používejte aplikaci PlantNet. Je jak pro Android, iOS, tak pro PC. Stačí vyfotit mobilem a hned máte výsledek. Funguje tak dobře, že bezchybně určí i rostliny z umělé hmoty. Vyzkoušeno.

Podle obrázku určil, že je to Večernice vonná.

identify.plantnet.org/...

Umělá inteligence nás už strčí do kapsy:) Alespoň v rozeznávání rostlin.

jirina*
hodnocení

Tak je to opravdu ta večernice.Večer jsem si šla přivonět a kam se hrabe parfém od Diora!Nádherná vůně.Děkuji bedovi za typ na aplikaci Plant Net a ostatním za snahu pomoci. Moc se mi to líbilo, kéž by se takto lidé k sobě chovali vždycky.

Jirina

hodnocení

0x

Je to ta večernice. Je jich více druhů, i plnokvěté formy. Večernice vonná má být podle netu dvouletka, my máme doma identickou rostlinu a je to trvalka.

hodnocení

0x

Malou chviličku jsem si myslela, jestli to není nocenka, ale není, fakt je to večernice vonná.

jirina*
hodnocení

Děkuji všem za snahu.Začnám se přiklánět k té večernici.Ale na 100% to budu vědět, až si večer přivoním.*smich*Pak se ozvu.

Ji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]