Nejste přihlášen/a.
Ahoj,poradci,
já vím, že teď už je na stříhání tújí pozdě, ale rád bych se dověděl, co mám dělat na jaře. Túje Brabant nám vyrostly už do 3metrové výšky, docela se odspodu zahušťujou, ale od výšky 1.5m se už začínají zúžovat. Ve třímetrové výšce už vypadají jako velmi řídké koště. Mám je začít stříhat? S vysazováním jsme si dali dost práci - dostatečně hluboká díra, hnojiva,apod, zdá se, že tohle chtěly. Byly vysázeny v roce 2003. Co teda s tím? jo a mezi túje jsme ještě nasadili dřišťál,no, to jsme si dali, protože roste jak šílený, dvakrát ročně to musím dost drasticky prostřihávat, a to i proto, že ty túje, které jsme sadili později jsou "zahlušeny" právě tím dřišťálem..někdy toho stříhání mám plné zuby...
Jasný, jestliže je máš 3metrové a chceš mít 2,8 m vysoký ž.plot, tak bych to nechal na jaro a zastříhnul jen ty špičky, bohužel jsou tyto rostliny velmi často používány jako živý plot i když jsou rostliny pro tento účel vhodnější. Chce to trpělivost, dát tomu čas aby Ti zhoustly i vršky, hodně zdaru!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.