Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám zahradní traktor W2118 s motorem Tecumseh TVT691 600005A. Dvouválec 18 HP
Při koupi vůbec nejel jeden válec. Po zkoušení všeho možného jsem zjistil, že je špatný jeden karburátor (při přehození karburátorů se válec který nejel vůbec, rozjel a ten co jel, přestal fungovat...)
Karburátor jsem nechal přetěsnit, vyčistit v ultrazvuku = výsledek nula...
Objednal jsem tedy oba dva karburátory nové a po namontováni na stroj se válce rozjeli oba dva. Bohužel jen na chvilku. Teď je situace taková že motor nastartuje a bez zátěže se dá říct že vše funguje. Po zapnutí nožů a pojezdu ale jeden válec neustále vynechává a semtam nejede vůbec. Navíc motor strašně žere. Posekl jsem pole asi 500m2 za půl hodiny za 18 litrů benzinu...po nastartování bez filtru, stříká palivo ven z karburátorů...
A teď tedy to na co se chci zeptat :
Dají a hlavně mají se tyto karburátory nějak nastavit?
Jsou propojeny táhly, takže se otvírají současně.
Čím by toto vyhazování benzinu a vynechávání při zátěži, mohlo být způsobeno?
Jinak motor chytá na ťuk...
Předem velmi děkuji, za rady
Pavel.
Měl jste pravdu s tím karburátorem. On sice nemá žádné seřizovací šroubky, ale je ovládaný táhlem z druhého karburátoru. Jde o to že ten první (hlavní karburátor) si motor řídí sám. No a ten druhý se jen veze (je ovládaný) s tím prvním...
Takže jsem ohnul táhlo tak, aby se druhý karburátor přivřel, dával míň směsi a motor jede poslechově celkem pěkně.
Nevíte někdo jak, nebo podle čeho toto táhlo vyladit na jemno, tak aby oba karburátory dávali opravdu přesně stejné množství paliva do motoru?
Díky Pavel.
Teď jsem vypozoroval že vynechává levý válec. Svíčky jsou černé a pravá je teplejší než levá. po vzájemné výměně svíček, stále vynechává levý válec a svíčka se hned zašpiní. Svíčkama to tedy zřejmě nebude. Tlaky ve válcích jsou téměř stejné. Levý válec 7.2 Pravý válec 7.4
Karburátory jsou úplně nové. Jak přišly, tak jsem je namontoval. Samozřejmě s novým těsněním
Tak co dál?
Dá se nějak změřit cívka, kolik dává? Jak ji změřím?
Díky Pavel.
Cívka se měří blbě, může se jevit jako dobrá a po zahřátí bůže blbnout, zkuste je prohodit a uvidíte.
Jinak z té fotky mi není jasná jedna věc, jsou tam dva bowdeny, to je sytič a plyn? Připadá mi, že vzduch jde zespod nahoru a spodní bowden by tedy měl být sytič (vzduchová přívěra). Lanko ale vede jen k prvnímu karburátoru. Není problém v tom, že levý karburátor má trvale zapnutý sytič? neměly by být propojené i spodní klapky?
Pro uživatele : silov
Karburátory jsem objednal v Číně. Cena je cca čtvrtinová, proti ceně u nás. Mě nabízeli karburátor za 5500kč/ks
Napiš mě kontakt na sebe na e-mail, zkusím dohledat konkrétnější info a pošlu Ti to.
pavel104@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.