Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to škůdce na mladé jabloni?

Od: adoshek odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu zkušenější zahrádkáře. Poslední cca 2 týdny mi začala chřadnou rok zasazená jabloň Granny Smith. Postupně schne a uvadají všechny listy a větvičky viz fotky v příloze. Nevíte prosím, o jakého se jedná škůdce a jak s ním zatočit? Nerad bych o jabloňku přišel. Předem velmi děkuji za jakékoliv rady.

Jaký je to škůdce na mladé jabloni?
Jaký je to škůdce na mladé jabloni? #2
Jaký je to škůdce na mladé jabloni? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x

Ta je hotová. Tu vykopejte a na podzim novou.

Do čeho jste sázel? Příjde mi tam jaká porucha v živinách (to barvení listů) a do toho buď houbovka nebo se celkově stromek uvařil v závislosti na stanovišti.

hodnocení

0x

Nemá podežrané kořeny? Vemte za ni, jestli drží v zemi nebo se nevyklá.

liska5

Taky jsem myslela na hryzce. Nejste blízko vody, potoka? Na třešních podobně vypadá moniliová spála, ale na jabloni jsem ji takovou nezažila.

adoshek
hodnocení

Drží v zemi pevně a nevyklá se. Potok je daleko, takže hryzec, který mě také napadl to podle mě nebude. Vedle této jabloně mám meruňku a broskev a ty rostou krásně - byly z jara sice plné mšic, ale po postřiku je vše OK. Paradoxně na jabloň mšice nešly, ale zase se u ní objevilo toto schnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]