Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu zkušenější zahrádkáře. Poslední cca 2 týdny mi začala chřadnou rok zasazená jabloň Granny Smith. Postupně schne a uvadají všechny listy a větvičky viz fotky v příloze. Nevíte prosím, o jakého se jedná škůdce a jak s ním zatočit? Nerad bych o jabloňku přišel. Předem velmi děkuji za jakékoliv rady.
Taky jsem myslela na hryzce. Nejste blízko vody, potoka? Na třešních podobně vypadá moniliová spála, ale na jabloni jsem ji takovou nezažila.
Drží v zemi pevně a nevyklá se. Potok je daleko, takže hryzec, který mě také napadl to podle mě nebude. Vedle této jabloně mám meruňku a broskev a ty rostou krásně - byly z jara sice plné mšic, ale po postřiku je vše OK. Paradoxně na jabloň mšice nešly, ale zase se u ní objevilo toto schnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.