Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlčí mák, typ květenství

Od: denda22 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, neví někdo co za typ květenství je vlčí mák? Např jestli hroznovitá, nebo jednoduché či složené, nebo úbor, okolík atd..?
Za jakoukoliv “radu” budu ráda

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

No, moment, jaké květenství? To je snad jeden oboupohlaný květ se svrchním semeníkem, stejně jako tulipán, nebo se pletu? ...Květenství jsou laty, okolíky, strbouly, úbory...Vždycky skupina.

Úbor je složený z malých kvítků, to jsou např.hvězdnicovité, kde sedí na lůžku kvítka s jazýčky a kvítka trubičková a tvoří třeba květ bodláku, pampelišky, slunečnice. Ale sama si nejsem jistá.*zmateny*

Aleno Hrdá, Ido, Pckope, Floro, Babkozov..pomóc *smich*

liska5

Na 72monu jsem zapomněla. *alene*Tu taky vzývám...

liska5 souhlasím s vámi. Květenstvím se rozumí soubor květů, které jsou uspořádány určitým způsobem na společném stonku. Což vlčí mák nemá, ten má jednoduchou lodyhu s jedním květem na vrcholu. Úbor, jak napsala dajka, to tedy rozhodně není:-D

hodnocení

1x

Je to úbor.

hodnocení

1x

Liska, pokud má někdo na máku květenství, tak ať si ho tam má. Takový mák neznám.

doplněno 29.06.20 20:13:

Liska, denda22 se k tomu nevyjadřuje. Jestli se tady na to spoléhá, tak u květu máku má už květenství: úbor, hroznovité, jednoduché (co to je?) a latu.

Pro dendu: Vlčí mák žádné květenství nemá.

liska5

Jde hlavně o tazatele dendu22. Ten o tom nemá ani páru a jen se na nás spoléhá...

A já najednou začala váhat, když někdo "přiložil" k úboru..*alene*.

29.06.20 10:37

pckop *palec*

liska5

pckop, a dobře mu tak, dendovi22, má reagovat.

Teď bude marně čekat na úrodu máku v bohatých květenstvích...*smich*

hodnocení

0x
Květenství se skládá ze čtyř červených okvětních lístků...
zvirata-rostliny.blog.cz/...

lipanek
hodnocení

0x

Je to na internetu.

Neznám to, ale dá se to vyhledat.

Máme květenství 2.

Hroznovitá a vrcholičnatá. cs.wikipedia.org/...

Pokud si zadáte mákovité, tak to se řadí do květenství Hroznovitých.

Tak jsem to pochopila alespoň já, i když to také nechápu. Doplněno - Tak už jo - boční větve nepřerůstají, jako u vrchličnatých.

Ta botanika je ale strašně složitá.

liska5

Lipánku, květenství je soubor květů na jednom stonku. Vlčí mák ani tulipán netvoří květenství. Je to jen jediný květ na jednom stonku a od toho se bude odvíjet odpověď...

lipanek

Tak ještě jinak - květenství je jednoduché a složité.

Tady odkaz, že květy mákovitých jsou buďto jednoduché, nebo hroznovité květenství.

naturabohemica.cz/...

lipanek

Mě se zdá, že nikde na internetu nenapíší rovnou co to je, všude opatrně našlapují okolo. Našla jsem, že vlaštovičník patří také do mákovitých a že má latu.

Ale už to tady nebudu zaplevelovat, ale jsem zvědavá, kdo napíše, co to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]