Nejste přihlášen/a.
No, moment, jaké květenství? To je snad jeden oboupohlaný květ se svrchním semeníkem, stejně jako tulipán, nebo se pletu? ...Květenství jsou laty, okolíky, strbouly, úbory...Vždycky skupina.
Úbor je složený z malých kvítků, to jsou např.hvězdnicovité, kde sedí na lůžku kvítka s jazýčky a kvítka trubičková a tvoří třeba květ bodláku, pampelišky, slunečnice. Ale sama si nejsem jistá.![]()
Aleno Hrdá, Ido, Pckope, Floro, Babkozov..pomóc ![]()
Liska, pokud má někdo na máku květenství, tak ať si ho tam má. Takový mák neznám.
Liska, denda22 se k tomu nevyjadřuje. Jestli se tady na to spoléhá, tak u květu máku má už květenství: úbor, hroznovité, jednoduché (co to je?) a latu.
Pro dendu: Vlčí mák žádné květenství nemá.
Jde hlavně o tazatele dendu22. Ten o tom nemá ani páru a jen se na nás spoléhá...
A já najednou začala váhat, když někdo "přiložil" k úboru..
.
Je to na internetu.
Neznám to, ale dá se to vyhledat.
Máme květenství 2.
Hroznovitá a vrcholičnatá. cs.wikipedia.org/...
Pokud si zadáte mákovité, tak to se řadí do květenství Hroznovitých.
Tak jsem to pochopila alespoň já, i když to také nechápu. Doplněno - Tak už jo - boční větve nepřerůstají, jako u vrchličnatých.
Ta botanika je ale strašně složitá.
Lipánku, květenství je soubor květů na jednom stonku. Vlčí mák ani tulipán netvoří květenství. Je to jen jediný květ na jednom stonku a od toho se bude odvíjet odpověď...
Tak ještě jinak - květenství je jednoduché a složité.
Tady odkaz, že květy mákovitých jsou buďto jednoduché, nebo hroznovité květenství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.