Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadné okno

Od: babkazov® odpovědí: 10 změna:

Před několika léty jsem se ptala, proč na jedné straně okna, v truhlících, kytky nerostou a na druhé straně se jim daří. Letos to je totéž. Sázené od jednoho dodavatele, do stejné zeminy, zalévané se stejným hnojivem, obě v samozavlažovacích truhlících. Vlevo rostou, vpravo chřadnou. Rozdíl je vidět na všech begoniích. Ledovky jsou také begonky? *zmateny* Truhlíky jsem už vyměnila. To jsem zvědavá, co bude. Víte někdo proč to tak je?

Záhadné okno

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

4x

Není na jedné straně větší průvan? Neprší ne jednu stranu víc než na druhou? To můžou být problémy. Ale je to zvláštní. Nebo na jednu stranu může více svítit slunce a můžou být spálené, nebo proschle. Petr

hodnocení

4x

Kterou stranou okna větráte, kde je větší proudění vzduchu?

doplněno 28.06.20 10:55:

Na jižní okno dejte šťavel, vydrží vše.

petr2000*

Ano, šťavel na jih je dobrý nápad, bude tam rychle kvést a růst.

hodnocení

Už nemohu dát vůbec nic. Škoda, že okno není nafukovací. *smich2*

hodnocení

0x

Jen jestli to nebude spíš záhadnej kocour ..

hodnocení

Okno je na severní stranu, slunko je tam cca 30 minut kolem 8.ráno a10 minut navečer. 1.patro.

.Možná bych jednou za týden ty truhlíky prohodila, když se neví, čím to je.

hodnocení

Aháááá, máte pravdu! V pravém díle mám síť a tam okno vůbec nezavírám. Je buď dokořán nebo na ventilaci. Takže, stále průvan. Petr a pckop, na to přišli. A já se trápím několik let. *ua*Děkuji.

Já průvan miluji, ale už vím, že kytky ne.

jofa*
hodnocení

0x

Podle mne na severní stranu, kde to nevidí slunce a to lobelky potřebují, jsou samozavlažovací truhlíky nevhodné. Na severní straně je chlad a máte tam neustále mokrý substrát. Mám kytky daleko na větším luftu a rostou stejně dobře jako jinde, jenom je třeba dopřát částečně sluníčko a nepřelévat, obzvláště letos kdy je šílená vlhkost vzduchu.

hodnocení

Jofo, asi máte pravdu, ale já jinou možnost nemám a takto zamozavlažovací truhlíky fungují po mnoho let. Jedna okna na sever a druhá na jih, kde je od rána naprostá výheň a navíc, uzké, vyspádované plechy. Snad 15let truhlíky samozavlažovací mám? Tak nějak. Jen na půlce okna rostou a na druhé půlce ne. A že jsem jich tam už měla! Od muškátů, přes kopřivy, šťavel, mix různých druhů až po violky. Když dolévám vodu, tak s hnojivem a ono to funguje bazvadně. Kdyby ne, tak už to dávno nemám. Např. předloni, fotka. Vloni jsem se válela po špitálech a nestíhala jsem.

Záhadné okno #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]