Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosím, jaký problem má ibišek? Půda vlhka, nevím co dál. Dekuji
Máte ho přemokřený. Já zalévám cca za týden a mám ho ve velikém květináči. Vy ho máte dost malý.
Většinu bišků mám v klasických hliněných květináčích, postavených v cca 3 cm hlubokých miskách. Zalévám je dostatečně když je substrát na povrchu suchý a listy začínají být lehce povadlé, ale téměř výhradně do misek. Zvrchu zalévám v případě, že je zapomenu zalít včas a chci, aby se voda ke kořenům dostala co nejrychleji, případně při občasném hnojení. Pár ibišků mám v plastovém samozavlažovacím truhlíku, zalévám podobně jako ty ostatní.
Nejstarší takhle ošetřovaný ibišek je cca 35 let starý a nic mu nechybí .
Hlavně ten květináč je malý na tak krásnou rostlinu. Když ibišek z květináče vytáhnete, opatrně, s celým balem, uvidíte, že květináč je celý prorostlý kořeny a není tam skoro žádná hlína. Kořeny se nebojte prostříhat, ibišek to snese, a dejte do většího květináče s novou půdou. Více najdete na google: ibišek. Bohatě kvete, tak občas, jednou za 14 dní, přihnojit /nepřehnojovat!/. Odmění se vám!
Zdravím. Ještě bych doplnila, že dost pěstitelů dbá na zálivku, ale opomíjí vzdušnou vlhkost. Pokud ho máte na tomto místě, i když bude až přelitý u kořenů, vzduch kolem listů bude od rozpálené dlažby a obkladu velmi suchý (pozdě do večera ještě bude sálat suché teplo), a ibišku se nebude dařit. Lépe mu bude někde na trávníku či vlhkém záhonu v toulavém stínu. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.