Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování bobkového listu

Od: dajka® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, máte někdo prosím, zkušenost s pěstováním bobkového listu? Myslím, jestli by v našich podmínkách vydržel ve sklepě jako fuchsie. Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V zimě je citlivý na přelití ale i na přesušení. Jinak není problém ho přes zimu udržet při životě. Dáváme ho ale na schodiště kde je aspoň trochu světla. Fuchsie dává žena do sklepa kde je úplná tma. Měl by vydržet teploty až do -5 ale venku by asi ani při zakrytí zimu nepřežil.

futra
hodnocení

1x

Již několik let ho pěstuji pro vlastní spotřebu do omáček.Na jaře ostříhám a na podzim dám na okno k azalkám,kde je chladno a světlo.

petr2000*
hodnocení

0x

Dobrý den, přes léto může být venku, miluje slunce. Nesnáší přemokření, starší kusy snesou mráz do -3 stupňů, na mladší dávat pozor. Ani moc nezastipovat. Ve sklepě by přezimovat mohl, ale s omezenou zálivkou a hlavně na světle. Petr

bg
hodnocení

0x

Jako kolegyně výše. Přes léto venku na záhoně, přes zimu doma u okna na schodišti. Už několik let bez problémů přežívá.

petr2000*

Souhlasím, schodiště bude pro něj to pravé. Chladno a hodně světla.

bekycek*
hodnocení

0x

Souhlasím se všemi příspěvky přede mnou, jenom si dejte pozor na puklice, moc rády bobkový list napadají. Několik let jsme pěstovali bobkový list jako větší keřík, pak se na něm objevily puklice a nebylo možné se jich zbavit, nakonec jsem zjistila, že i fikus benjamin, který stál kousek od bobkového listu je puklicemi napaden, byl vysoký dva metry. Puklice jsem likvidovala několika způsoby, stíráním olejíčkem, lihem, postřiky, nic nemohlo, tak jsem musela obě rostliny vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]