Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posouvání struny na vyžínači

Od: futra odpovědí: 9 změna:

Jak moc musím klepnout s tou strunovou hlavou o zem,aby se mi trochu odmotala struna při sečení . Díky.

doplněno 23.06.20 15:17:

Má dva konce a pružinu.Má se s ní nějak klepnout a struna se sama povysune ven.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

6x

1 - kdyz se klepe musi to byt v otackach -ale to asi vis

2- klepnout o neco tvrdsiho, ale na louce se to da zvladat taky

3- musis klepnout tolik at se zamackne ten cudl, to poznas protoze se ti zacne struna sekat o noze, zmeni to zvuk

4 - musi byt struna dobre namotana jinak to nepujde, pokud je nejak prekrizena, namotana v opacnem smeru tak to fungovat nebude

hodnocení

4x

Mačkám to ručně, protože klepnout se musí o nějaký pevný povrch, a ten uprostřed louky nebo trávníku většinou nemám :)

hodnocení

3x

Normálně zvýším otáčky a klepnu o zem a případně opakuji až slyším, že se struna zkracuje o nůž k tomu určený. Struna se může vysunout pouze odstředivou silou- proto vyšší otáčky a zamáčknutím středové části- uvolní se zajištění cívky se strunou.

dusger*
hodnocení

3x

Taky tak, při maximálních otáčkách jen jednou ťuknu o něco tvrdého, třeba i o nějaký drn, struna se uvolní cca o tři centimetry. Jen když je opravdu velmi krátká, očesaná o plot apod, praštím dvakrát.

asd1
hodnocení

2x

Záleží na hlavě - u některý stačí lehce až středně klepnout, s horšíma musíš prásknout a některý jsou takový šmejdy že musíš zastavit, ručně zmáčknout a ručně za strunu popotáhnout...

mak*
hodnocení

2x

Struna musí být namotána závit vedle závitu, když je namotaná nedbale, tak se při napínání zařízne mezi závity pod a odstředivou silou se nepovolí. Když je správně namotaná, tak stačí klepnout poměrně málo, občas se mi povolí i když nechci, když mi třeba kopřiva nebo něco silnějšího cukne křoviňákem a ťuknu s ním o zem.

hodnocení

0x

S ničím jsem nebouchala, strunu jsem vždy povytáhla.

hodnocení

0x
Taky vždy ručně zmáčknu ten čudl o povytáhnu. To mlácení je k ničemu.

futra
hodnocení

Tak Vám děkuji.Včera jsem s tím bouchala ,ale struna se neposouvala a tak jsem musela ručně .Navíc byla nějaká divně namotaná a tak ani nešla popotahovat.Musela jsem tu hlavu vyndat a přemotat.Tak uvidím příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]