Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minirůže odkvetla

Od: pestrobarvec* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
dostala jsem před časem pokojové minirůže. Už v březnu vykvetlo pár poupat, ty jsem po odkvětu zastřihla a vyrašily ještě čtyři nové květy. Bohužel už odkvetly i ty a minirůže najednou shodila všechny listy. Nevíte, prosím, jak se o ní dál starat? Nebo už to má chudák za sebou? Minirůže mám na slunném parapetu (bohužel nemáme balkon), pravidelně ji hnojím a zalévám.
Děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Každou takovou růžičku jsem vždy píchla do záhonu někam do polostínu a dařilo se jí dobře. Tůžičky nejsou pokojové rostliny, ted mám jednu ve velkém květináči na dvoře a již má plno poupat. Škoda, že nemáte balkon, doma asi nevydrží.

liska5
hodnocení

1x

Opatrně s tou zálivkou, když nemá listy, nemá čím odpařovat. Když k ní píchnete špejli a po chvíli vyndáte, uvidíte, že vody má dost, jen povrch zeminy je suchý. Pokud jsou větvičky zelené a jestli ji máte v původním květináči, zkuste ji přesadit do většího, uvidíte stav kořenů. Může stát venku na parapetu, ale něčím ji přistínit. Pak nějakou dobu nehnojte.To není rajče ani letnička. Přehnojená je pak choulostivější, hlavně na podzim nehnojit.. Pokud ale větvičky zhnědly n. zčernaly, Tak to má za sebou.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Každopádně minirůže v žádném případě nesmíte umístit na slunný parapet. Tyto růžičky potřebují světlo rozptýlené nebo polostín. Ne úpal za sklem okna, kde se jim nedaří a navíc je tu napadají puklice či molice. Pokud máte růžičku s názvem "Parade", je to japonský šlechtěnec, a to je pokojová růže, kterou můžete dát někam do toulavého stínu letnit tak, jako jiné tzv. přenosné kytky, a na zimu zas domů. Pokud je bez listů, přesaďte ji do výživné kompostové zeminy a většího květníku, můžete i zastřihnout a dejte ven do polostínu, nebo doma na parapet bez přímého slunka. Zalévejte přiměřeně, ona vám zas obrazí a ještě vykvete. Pokud to není "Parade" a máte zahradu v teplejší oblasti, můžete dát do záhonku. Ida

petr2000*
hodnocení

0x

Zasaďte ji do země na zahradu orientovanou na sever nebo východ. Pořádně zalijte a mohla by se chytnout. Na parapetu už by asi neobrazila, v zemi by to však šlo. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]