Nejste přihlášen/a.
Přesněji Hřib kovář. Patří mezi tzv. červené hřiby, mezi nimiž je dost jedovatých. Kovář je po tepelném zpracování bezpečně jedlý, za syrova některé zdroje uvádějí, že je mírně jedovatý. Mezi nejznámější jedovaté červené hřiby patří Hřib satan, který je docela bezpečně poznatelný, neboť má skoro úplně bílý klobouk. Červené se těmto hřibům říká pro jejich červený spodek klobouku.
Mimochodem, v úterý jsme se byli podívat v lese, na našich místech ještě skoro nic neroste, ale přesto jsme přinesli 1x masáka (muchomůrku růžovku), 1x husí pupek (hřib žlutomasý) a 7x kováře. Byla špičková bramoračka a výborná smaženice.
@honzik123: Papírová taška je v pohodě, pokud nejsou houby moc mokré, Určitě je daleko vhodnější, než igelitka. Jen je z té papírové tašky hned po příchodu domů vyndejte, no a pak pochopitelně dočistěte a nakrájejte podle účelu dalšího použití.
@honzik123: Moje žena je po nakrájení před zmrazením dává na 5 minut na plný výkon do mikrovlnky. Pak po vychladnutí zamrazí a už nám bez problémů vydržely i 2 roky.
Nejlepší by bylo, kdybyste aspoň ze začátku chodil s někým, kdo houby dobře zná. To je téměř nenahraditelné. V lese uvidíte různé varianty téže houby, a když Vám někdo znalý ukáže společné znaky, nikdy se nespletete. Ale jenom z atlasu bych si houbu určit netroufla, a to houbařím 50 let (když jsem měla 10, naučil mě to otec).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.