Nejste přihlášen/a.
Mám problém s broskvoní - stříkala jsem na podzim a nejméně 3-4x zjara, přesto se mi objevila hodně kadeřavost, Otrhala jsem napadené listy, ale strom je vysoký, takže nahoru nemohu - mohu ještě něčím postříkat a zároveň i proti mravencům. Děkuji za rady
Měli jsme to stejné jako vy.
Kadeřavost po opětovaném postřiku bohužel neklesla. Až nás to doslova dožralo, takže jsme strom museli pokácet
Byl hodně napadený a zkomíral.
Na internetu jsem přečetla článek (starý asi 2 roky), že pomáhá postřik slabým roztokem hypermanganu, za 3 dny opakovat, napadené listy prý opadají a už se kadeřavost nešíří. Zkusila jsem dnes rozdělat hypermangan jen růžový a pořádně jsem postříkala broskev, přihnojila výluhem z kopřiv (nemám slepičince) a pořádně zalila vodou cca 4 vědra. Prý je broskev jako vrba, že chce hodně vody. Uvidím, v pondělí budu opakovat.
Aha, jste šikovná. Dejte posléze prosím vědět, abychom se mohli vyvarovat příštího , potencionálního kolapsu.
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.