Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aloe vera - list

Od: pavels odpovědí: 4 změna:

Ahoj mám list z aloe vera, myslíte že když ho zaseju do země tak se chytí a vyroste? Je to možné? Koupil jsem semínka ale zatím mi ani po cca 2 - 3 týdnech nic nevyrostlo.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Aloe se z listu dá namnožit celkem dobře. Jen se nesmí vystavit větší vlhkosti. Je nejlepší vyzrálý list (nevíme jak máte velký) po zaschnutí řezné plochy (cca 4 dny) píchnout do čistého agroperlitu do květníku + podmisku. Do té podmisky budete zalévat vždy, když na omak prstem bude perlit skoro suchý (pokud se budou granulky perlitu k sobě lepit - má vlhkosti ještě dost). Co si agroperlit nasaje, to stačí, nesmí v podmisce žádná voda zůstat. Je-li list velký a dlouhý, můžete ho rozřezat na 2-3 kusy po 8-10cm, pokud necháte celý - zapíchněte do květníku prstenec uříznuté petflašky, a list o něj opřete, aby se nevyvracel. Květník dejte na světlo (rozptýlené, ne přímé slunko) a na teplo. Připravte si substrát pro sukulenty (aloe je sukulent), po zakořenění do něj řízky vsaďte a v tomto substrátu pěstujte. Tak nedojde k přemokření, které aloe nesnáší. Ida

mate59
hodnocení

0x

Množení z listu nemusí vyjít,list se seřízne čistým nožem v tom úzkém místě kde se odlomí od metečné rostliny,nechá se týden zaschnout a až potom do substrátu.trvá to dlouho,nejlepší je množit oddenky.Semínka zkušenost nemám.

petr2000*
hodnocení

0x

Zasaďte ho do vlhkého písku a třeba se chytne, po čase začne růst nová rostlinka. Zalévejte přiměřeně, každopádně při dobré péči se chytne. Zalévejte odstátou vodou. Petr

liska5
hodnocení

0x

Zasadit list aloe mne nenapadlo, i když vím, že u mnohých tučnolistých z listu vyroste nová rostlina. To nemusí vyjít a je to zdlouhavé. Běžně se získávají nové aloe zasazením odkopku. Ten asi do 6 týdnů zakoření a začne růst. Ty víceleté aloe tvoří po obvodu stále nové rostlinky. Kdo takovou ve Vašem okolí má, určitě Vám odřízne nějaký ten odkopek. Zeptej se spolupracovníků, kamarádů, spolužáků, jestli mají doma aloe vera a nedali by Ti od ní "mládě".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]