Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švestka zkroucené listy a opadávají plody

Od: xnv* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám švestku asi 7 let u které se mi začaly kroutit listy a opadávat plody. Když list rozbalím, tak tam nejsou mšice ani žádné jiné savé breberky. Asi před 3 týdny jsem prováděl postřik proti mšicím, které tu a tam byly. ale jenom trošku.

Nyní po postřiku asi 2-3 týdny nikde žádné mšice nejsou a nové listy se takto stále kroutí.

Může někdo poradit prosím, co s tím?

Na netu je spousta dotazů na to samé, ale krom mšic nikdo nepíše nic jiného.

Děkuji za radu předem

VN

Švestka zkroucené listy a opadávají plody
Švestka zkroucené listy a opadávají plody #2
Švestka zkroucené listy a opadávají plody #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no možná mrtvice..

berger*

Mrtvice? Co to způsobí? Měl jsem mladou meruňku,o tu jsem přišel letos na jaře,zabily ji mrazy,zahradník říkal mrtvice. Místo ní mám švestku a mám ty samé listy,co tazatel... Může to zavinit přelití? (přítelkyně zalévala hadicí z ibc,zabodla ji u švestky do země a zapomněla. 400 litrů šlo pod švestku).

111®
hodnocení

0x

může to být cokoliv, teplotní šok, 400l strom asi utopí, tedy uhnijí kořeny, mrtvice je vpodstatě nějaká vážná nepohoda..třba ze severní strany mráz a z jižní peče slunce na kmen...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]