Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám švestku asi 7 let u které se mi začaly kroutit listy a opadávat plody. Když list rozbalím, tak tam nejsou mšice ani žádné jiné savé breberky. Asi před 3 týdny jsem prováděl postřik proti mšicím, které tu a tam byly. ale jenom trošku.
Nyní po postřiku asi 2-3 týdny nikde žádné mšice nejsou a nové listy se takto stále kroutí.
Může někdo poradit prosím, co s tím?
Na netu je spousta dotazů na to samé, ale krom mšic nikdo nepíše nic jiného.
Děkuji za radu předem
VN
Mrtvice? Co to způsobí? Měl jsem mladou meruňku,o tu jsem přišel letos na jaře,zabily ji mrazy,zahradník říkal mrtvice. Místo ní mám švestku a mám ty samé listy,co tazatel... Může to zavinit přelití? (přítelkyně zalévala hadicí z ibc,zabodla ji u švestky do země a zapomněla. 400 litrů šlo pod švestku).
může to být cokoliv, teplotní šok, 400l strom asi utopí, tedy uhnijí kořeny, mrtvice je vpodstatě nějaká vážná nepohoda..třba ze severní strany mráz a z jižní peče slunce na kmen...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.