Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovník se nerozrůstá

Od: petrr* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den kávovník se ne a ne rozrůst usychají listy a jsou na nich takové jako by měděné skvrny květináč se mi zdá dost velký aby to bylo tím..Poradíte?

Kávovník se nerozrůstá
Kávovník se nerozrůstá #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kávovník je choulostivá primadona, už jsem umořil tři. Vždyky rok rostly a pak bez zjevné příčiny zdechly. Hnědé konce listů většinou signalizují přelití. Kytky které nemají rády nohy ve vodě tak ukazují že jim uhnila část kořenů.

petr2000*
hodnocení

2x

Máte to přelité. Zřejmě, když prší, necháváte Kvetináč na misce s vodou, potom vodu nevylejete a on stojí ve vodě a uhnívají mu kořeny a pak žloutne. Tam podle mě bude chyba. I ta trnová koruna vám stojí ve vodě a určitě se jí to také nelíbí. Vylejte vodu z misek. Zdravím, Petr

petrr*
hodnocení

kávovník nechávám už venku.ale nemá misku,tak že voda se u kořenů nedrží...

petr2000*
hodnocení

0x

Dobrý den, ještě doplním, že kávovník nemá rád prudké slunce. Zdravím

petrr*
hodnocení

má polostín skoro celý den.akorát ráno asi hodinu má slunce...

petr2000*

I při hodině slunce se může kytka venku spálit. Je to pro ni šok. Ale časem obrazí a nové listy, co narostou, už budou na slunce zvyklé. Petr

hodnocení

0x

Dejte tomu kousek větší květináč a hlavně kyselou zem (rašelinu s trochou písku). Hnojit hnojivem bez vápníku (např. na borůvky). Pak by měla chloroza zmizet. Zemina nepřemokřená ani nepřeschlá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]