Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho po dešti rostou houby?

Od: houbar odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
nemáte zkušenost za jak dlouho po dešti rostou houby? Za jak dlouho v tomto teplém počasí to může být?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přibližně 7- 10 dnů.

figurek*
hodnocení

0x

no to teda nevím. Zatím nerostou ani prašivky.

ladycat*
Já jsem zrovna jednu malou prašivku viděla. :)
sebod*

My jsme včera za slabou hodinku v lese, nasbírali dva košíky hub. Křemeňáky, klouzky a hřiby strakoše (zní to lépe jak klouzek strakoš) ;). Na posledně jmenované chodíme už čtrnáct dnů, většina plodnic už je přerostlá.

Sbíram tady na severu houby už měsíc. Nejvíc je kovářů a kozáků. Také růžovky a klouzci.Praváka jsem ještě nenašla. Chvíle v lese a košík či dva nejsou problém.

kepler*
hodnocení

0x

Souhlas s Wampem. Je to v souladu s poznatky mykologů i vlastnímu zkušenostmi.

lipanek
hodnocení

0x

Přes noc.

Včera bílé ďubky v trávě, dnes ve 14 hodin jsem sebrala tři větší pýchavky do pekáčku, do směsi.

Na zahradě, v trávníku a na pařezu asi 4 druhy menších houbiček, něco jako lysohlávky.

Zatím nesbírám, neznám.

hodnocení

0x

Dnes přímo na náměstí mnoho hřibů kovářů. Tak od 3 do 10 cm. Jenže je tam parkoviště, tak nejsou vhodné ke konzumaci.

slon

A to jako proč?

Slon - Houby u parkoviště v sobě mají mnoho toho nedobrého, co vychází z výfuků aut. Neumřete po jedné smaženici, ale je lepší si je nasbírat v lese. Loni jsme to tak nějak zevrubněji probírali s mykologem.

slon

Doba, kdy houby nasávaly olovo z výfuků benzínových spalin, je už dávno pryč. A právě občasná konzumace nebude mít neblahé následky na zdraví.

mak*
hodnocení

0x

Asi za týden. Ale nefunguje to tak, že jeden den zaprší a za týden je plno hub, musí být celkově dostatečná vlhkost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]