Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květina, nebo plevel

Od: 222hel* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, prosím o radu, co je toto za rostlinu. Je to květina, nebo plevel? Děkuji.

Květina, nebo plevel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to květina, kvete v zahradách v různých barvách. Tuším, že se jmenuje Orlíček.

sebod*

brunecova. To není Orlíček. Je to Thalictrum (Žluťucha orlíčkolistá). Má listy opravdu velmi podobné Orlíčku, ale má naprosto jiné květy. Zatímco orlíček - to jsou takové trošku jako zvonečky, tak u žluťuchy to je , jak to jen popsat, takové jako chmýří :D

doplněno 25.05.13 23:27:

jo, a není to plevel :)

222hel*
hodnocení

Děkuji za správnou odpověď " Sebod." *palec* Dala jsem si název " Žluťucha orlíčkolistá" na Google a květina skutečně tak vypadá.

sebod*

hel. To sis ani nemusela dávat do vyhledavače. já to vím jistě, že se tak jmenuje :D. Tu s těmi světlounce fialovými květy mám totiž strašně ráda. No, jinak ses dočetla, že může být více barevných variant, ale ta fialová je fakt nejhezčí *ua* (aspoň pro mě);)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že by to mohl být Orlíček planý. Je to trvalka a snad jedovatá. Zdravím!

222hel*
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]