Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rez na slézových růžích

Od: maky® odpovědí: 8 změna:

Byla jsem nadšená do slézových růží a nyní bych je nejraději vyškubala a vyhodila. Vloni jsem zakoupila na rez nějaký postřik a ošetřovala je. Letos pěkně rostou, ale je to zase samá rez. Proč se to děje, mají to všechny slézové růže a je potřeba je každoročně stříkat? Vídám je na sídlišti u paneláků v zarostlých místech., nezdá se, že by se někdo o ně staral a přesto dobře prospívají. Děkuji za Vaše zkušenosti.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

2x

My tyto růže stříkáme každoročně, i preventivně a pomáhá to. Každý rok se to tam objeví, ale po postrikani se vzpamatují.

hodnocení

Díky, zítra koupím a postříkám, když to jinak nejde. ;)

Čím stříkáte?

hodnocení

Nechám si poradit v prodejně, nebo máte s něčím dobrou zkušenost? děkuji :)

petr2000*

Vždycky si nechávám poradit v květinářství. Petr

liska5
hodnocení

2x

Teď to zhoršují opakované deště. Mívali jsme u slézových růží spodní listy a stonek dole chycené dohněda. Stříkali jsme Kuprikolem. To bylo dávno a plno přípravků neexistovalo.

hodnocení

2x

Maky, slezové růže nepěstuji, takže žádný ověřený postřik nedoporučím. Ptal jsem se na postřik proto, protože kolega zde tvrdí, že ošetřuje každoročně, takže by mohl vědět čím. No, bohužel. Našel jsem, že funguje účinná látka mancozeb. Zde je seznam postřiků s touto látkou. agromanual.cz/...

hodnocení

pckop, tak moc děkuji, včera jsem nic nekoupila, vše je všude vyprodáno, zítra zajedu do OBI. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]