Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za plevel a jak se ho zbavit

Od: petr2000* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, zdravím všechny. Potřeboval bych určit plevel a způsob,jak se ho zbavit. Jinak nic kolem něj nevydrží,všude je tráva, jen tam, kde je tenhle plevel,neroste nic. Jinak lepí a píchá,což je nepříjemné. Petr
Co je to za plevel a jak se ho zbavit

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Svízel přítula je jednoletý plevel. Takže co nejdřív vytrhat a hlavně nenechat vysemenit. Příští rok už nevyroste. Chemie je zbytečná.

kare
09.06.20 14:54
hodnocení

6x
Svízel

hodnocení

6x

Svízel přítula :)

hodnocení

4x

A jak odstranit? Jinak chemie, kterou nemám rád...Je možno použít i jako léčivou rostlinu...i více info

lipanek
hodnocení

4x

Také nemám s tímto plevelem problém. Není nikterak agresívní. Normálně vytrhnout, nenechat dlouho růst a jak se již píše, nenechat semena.

Za nějaký čas nebude.

Já chodím pořád po zahradě a jak vidím něco, co tam vysloveně nemá být a vím, že to je agresivní, tak pořád trhám, vyrývám, či nožíkem podrýpnu. Nyní bojuji dva roky s kakostem a šťavelem růžkatým, přitom mám zahradu volnou, přírodní a naopak, některé trávy a bodláky, bršlici, kopřivu, hluchavky, vlčí mák, řebříček záměrně na kousku nechávám.

Nyní kvetou kopretiny luční, nádhera.

hodnocení

0x

Je to fakt svízel přítula a je to pěkná sviňa. Já si vždycky vezmu rukavice a snažím se ho vytrhnout i s kořeny. Je to hrozná práce, hlavně nemít třeba svetr. Pokud se nevysemení, tak za čas budete mít pokoj.

Vezlmu rukavice a vyškubu, jde to snadno a pak je klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]