Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to špenát?

Od: dasin odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, vysela jsem nějaká neoznačená semena a toto mi vyrostlo. Známá mi říkala, že to jsou asi květiny, ale mně se spíše zdá, že je to špenát. Můžete prosím poradit, roste to ve skleníku docela bujně. Děkuji

Je to špenát?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle listů je to skutečně špenát. Zrovna ho máme úplně stejný - pěstujeme na semeno. Právě dělá jemné bílé kvítí ve stvolu. Utrhněte list a ochutnejte...

Je to špenát? #2

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, špenát to není určitě - ten má jiné listy. Zdravím!

doplněno 08.06.20 14:06:

clayman - divím se, ale ustupuji (znám jen ty listy kulatější).

Prerostly špenát má jiné listy než správně pěstovaný na list :)
liska5

Je to špenát. Ten, když jde na květ, tak mění tvar listu na ty šipkovité.. Rukola by na chuť pálila a má listy drsnější a zubaté.

hodnocení

0x

Mohla by to být rukola. Ochutnejte. Jedovaté to nebude, salát se dá připravit skoro ze všeho.

hodnocení

0x

Špenát vypadá takto, já si taky myslím, že to je rukola. Ochutnejte, rukola je příšerně hořká. Někdo ji má rád, já ne, podle mě se tím ničí chuť jídla. Já si chci jídlo vychutnat, ne jíst hořké lupení.

tak jestli i na mé fotce vidíš rukolu garantuji ti, že je to špenát! *haha*

Na tvé fotce je jiný tvar listů.

dasin
hodnocení

zkusila jsem ochutnat, je to křehké, ale téměř bez chuti

lipanek
hodnocení

0x

Mě to podle listu připomíná Merlík - jedlý léčivý plevel, ale vy ho máte vyšlechtěný. Je jich více druhů.

botany.cz/... Na konci odkazu je seznam druhů.

Ten jahodový je velice zajímavý.

Ten Váš může být ještě vyšlechtěný třeba se špenátem čtyřbočem. /novozélandský/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]