Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drtič větví na polystyren?

Od: juglans® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,prosím vás,zkoušel někdo štěpkovačem ,rozdrtit i polystyren,aby byly drobné kousky,použití jako drenáž,Zajímá mě,jestli by to šlo.Nemohu sehnat levně drtič,přímo na polystyren,třeba v Bazoši.děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x

Ve stavebninách koupíš větší pytel drceného extrudovaného polystyrenu za cca 300,-Kč. Osobně bych ho raději koupil, než se s tím patlat. eshop.invest-star.cz/...

liska5

To elektrizuje, to lítá, to se lepí, to je všude...

No - jenže to dělá každý drcený polystyren.

Ani si nepřejte vidět, jak jsem vypadal, když jsem servisoval CNC mašiny, na kterých dělali kopyta pro laminování z polystyrenu *smich* Jedině komplet svlíknout, montérky do pytle , obléct se do čistého a pak teprve vlézt do auta

hodnocení

To elektrizuje,vím,když jsem objednala nábytek,zabalený v polystyrenu,tak ty odrolky jsem uklízela dost dlouho:)držely na rukou a né a né je setřást,hajzly jedny:D Nj,pytel stojí 300kc,kdybych toho nepotřebovala více a vlastně pak stále k množení rostlin.ono jen toho substrátu,co jsem spotřebovala.letos se ale ničemu nedaří,vše je přemočené,málo slunce.Pěstuji Africké kopřivy a ještě jsem nikdy nepotřebovala přemýšlet o větší drenáži a zlehčení substrátu,letos ,ale hrůza,ikdyž je nemám uplně na dešti,skoro nezalévám a je to mokré,už mi jich pár odešlo.Lituji,že jsem je nenechala v květináčích,tam by přišlo jen trochu drenáže.Né,ale já si vymyslím truhlíky z velkých kalfasů,odekorované a pak tro takhle mám.dala jsem dospod přitom kamení,odtok mají,pak trochu zahradní země s kompostem,no a cca 20cm kupovaného substrátu,který je lehký..Málo platný,nejdou jako jiné roky.Tak mě napadlo,že vše vyndám,zachovám jen vrchní substrát,který je lehký,zbytek zeminy pryč,a že jako vrstvu drenáže dám hodně polystyrenu + přimíchám trochu do substrátu.Někdo by mohl namítnout,tak proč to více nevysypu kameny,větší vrstvu..Joo,už takhle s tím skoro nikdo nehne a kdyby přišly kroupy,sama honem neuklidím..

Drtič větví na polystyren?
hodnocení

Takových kalfasů je víc,tyto zazím bez dekorování obvod.stěn a konstrukce provizorka na folií v době chladna.Prostě jsou letos mizerné a nadává každý,kdo je pěsruje.

Na drenáž lze použít keramzit, nebo experlit. A je to bez problémů.

hodnocení

0x

Jo, drtí to i polystyren, jen ne každý to dokáže dostatečně na jemno

My jsme před lety drtili celou skříňovou Avii polystyrenových platíček na jemno, tou drtí jsme pak zateplovali mezistropní prostor domku. Dělali jsme to na drťáku na jablka - prakticky stejném, jako je tento ve videu

hodnocení

Takže jistější by bylo shánět drtič na ovoce?děkuji za odpověd

berger*

Promon,přesný...*palec2*. Tohle jsem dělal,když jsem spravoval barák. Koupil jsem to s půdou plnou odřezků plstrnvch desek. Prohnal jsem to drtičkou ovoce a nacpal do podlahy na půdě. Kuličky byly všude...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma drtič větví
Otázky na téma drtiče větví

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]