Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Momentálně máme bubnovou sekačku Jikov BDR 700, ale pomalu dosluhuje - špatně startuje a je s ní víc práce než užitku. Tak se poohlížíme po nové (v ceně kolem 20-25 tisíc) a nevím na co se pořádně zaměřit a jaký je v nich rozdíl.
Vyhlídl jsem si typ Agatha od VARI. Mají tam 3 druhy (Z, B a H), které se asi liší jen motorem. Dále Perlu a Belllu od Jikovu, tam vidím asi jediný rozdíl v šířce záběru. Ještě jsem slyšel o Dakru.
Prosím vás o radu, jakou byste zvolili vy. Díky
Také se spíš přikláním k VARI Agatha. Jen asi nemá regulaci rychlosti pohybu. Je to v praxi velký problém?
V parametrech píšou pojezdová rychlost 2 km/h, takže ta regulace tam asi fakt není.
Ještě bych se zeptal do jaké verze by si šel. Agatha-Z má silnější motor VARI, ale nemá automatický sytič, a tak se musí namačkávat benzín (nevím, jestli je to nevýhoda). Agatha-B má slabší motor, ale zase prý výborný Briggs a má automatický sytič. To vypadá, že jsou hlavní rozdíly. Tak babo raď .
A kolik hodin ročně sekáte? I kdybyste sekal 100hodin ročně, tak to je 40 let provozu...a to nikdo ročně tak dlouho neseká...a není to motor pro profi použití. A za druhé... máme v rodině sekačky většinou s motory B/S a dřív odejde vlastní sekačka, než motor...
Jižní Čechy - Táborsko. Nakonec jsem ještě dal sekačku na opravu na doporučení k sousedovu známému, tak uvidím, jestli má oprava smysl nebo ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.