Nejste přihlášen/a.
nechce semi verit ze plisen, pokud ano cím strikat? měd nebo sira? podobne mi to udelala dýně loni taky nekolik odeslo, ale nyní jsou dýně na hnojisti a tam rostou dobre, mám obavy zda jsem pudu neprehnojil dusikem...plísen jsem mel na okurkách az pri sklizni a nikdy jako sazenicky...
podobné poskození mám na listech rajcat...dokonce jsem presazoval mák a tam to udelalo taky na listech...
0x
Tady jsem vam hokonce našla obrázek prehnojeni dusíkem
izahradkar.cz/...
děkuji všem,
tak to vidím na přehnojení a pak i na to sluníčko.. snad se to vzpamatuje... ohledne přehnojení s tím asi nic nyní neudělám?
děkuji
doplněno 07.06.20 13:27:
a ješte dávám dve foto
1. mák který jsem dal ven z foliovniku kde vyrostl
2. okurka ma ty bile fleky nebo to poskozeni i na stonku, stonek neni zelený je uplne zničený, stačí se dotknout a rozpadne se..
diky
Když to tak vidím, ty vaše okurky musely utrpět po přesazení z fóliovníku ven pořádný šok. Nevím co jste tam a kam nasypal za hnojivo ale nepovedlo se prostě přesazení. Něco se spálilo sluncem, něco zřejmě uhnije a je bez kořenů. To by člověk musel být na místě a vidět a vědět detaily. Měl jste je přesazovat za předpokladu teplejších nocí a ne příliš slunných dnů. ale i tak by se měly uchitit pod bílou netkanou textílií, která rostliny zprvu ochrání a 100% urychlí jejích růst.
Takto jste si je měl dát pd netk. textilií. obzvláště pokud panovalo nepříliš dobré počasí. Já je vysazoval 17.5 a jsou 50cm i více na délku. Je zde stále chladno a jak se oteplí půjde textil co nejdřív dolů.
dobrý den
takovou textilii jsem dával na jiné rostlinky kdyz hrozil prizemni mrazik, okurky sly ven pred 14 dny kdy uz v noci nebylo méne nez 8... ve foliovniku prosperovaly dobre i kdyz bylo k ranu ve foliovniku jen 3 stupne... mesci pred vysadbou jsem to hnojil močovinou tak jeslti toho nebylo nekde moc, nekteré okurkx jsdou uplne zdravé jiné ne... diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.