Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stalo s okurkou?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 11 změna:

Okurky jsem mel ve foliovniku v kelímcích, krásne rostly, byly bez vady... dal jsem je ven a po nekolika dnech odcházejí viz foto.. co se stalo? Mám přehnojeno, nebo slunce, plísen, škudce? Dýně jsem taky dával ven ale k hnojišti a tam rostou dobře... dekuji moc

Co se stalo s okurkou?
Co se stalo s okurkou? #2
Co se stalo s okurkou? #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

3x

Spálený od slunce. Pokud to rostlina přežije, další listy porostou zdravé. Měl jsem to samé. Největší (ne všechny) první listy spálilo slunce a nyní již pokračují zcela bez problémů. Na poslední fotce to máte jako ukázkový příklad.

sasanka*
hodnocení

1x

To je určitě poškození způsobené výkyvy teplot. Ať už sluncem přes den, nebo (pravděpodobněji) velkým rozdílem teplot den/noc. Sazenice na prostředním obrázku už to nerozchodí, 1. a 3. v pohodě. ;)

jjjjjjj
hodnocení

0x
Dobrý den, plíseň, tuhle už nezachráníte, minulý rok jsem měl to samé

hodnocení

nechce semi verit ze plisen, pokud ano cím strikat? měd nebo sira? podobne mi to udelala dýně loni taky nekolik odeslo, ale nyní jsou dýně na hnojisti a tam rostou dobre, mám obavy zda jsem pudu neprehnojil dusikem...plísen jsem mel na okurkách az pri sklizni a nikdy jako sazenicky...

podobné poskození mám na listech rajcat...dokonce jsem presazoval mák a tam to udelalo taky na listech...

Co se stalo s okurkou? #4
jjjjjjj
Asi se to přeneslo

floro*
hodnocení

0x
Může to být to prehnojeni. Na plísně je brzo a jestli to chytil i mák, tak je to jasné. I ta oplne první fotka rozhodně není plíseň.
Tady jsem vam hokonce našla obrázek prehnojeni dusíkem
izahradkar.cz/...

hodnocení

děkuji všem,

tak to vidím na přehnojení a pak i na to sluníčko.. snad se to vzpamatuje... ohledne přehnojení s tím asi nic nyní neudělám?

děkuji

doplněno 07.06.20 13:27:

a ješte dávám dve foto

1. mák který jsem dal ven z foliovniku kde vyrostl

2. okurka ma ty bile fleky nebo to poskozeni i na stonku, stonek neni zelený je uplne zničený, stačí se dotknout a rozpadne se..

diky

Co se stalo s okurkou? #5
Co se stalo s okurkou? #6
jofa*

Když to tak vidím, ty vaše okurky musely utrpět po přesazení z fóliovníku ven pořádný šok. Nevím co jste tam a kam nasypal za hnojivo ale nepovedlo se prostě přesazení. Něco se spálilo sluncem, něco zřejmě uhnije a je bez kořenů. To by člověk musel být na místě a vidět a vědět detaily. Měl jste je přesazovat za předpokladu teplejších nocí a ne příliš slunných dnů. ale i tak by se měly uchitit pod bílou netkanou textílií, která rostliny zprvu ochrání a 100% urychlí jejích růst.

jofa*

Takto jste si je měl dát pd netk. textilií. obzvláště pokud panovalo nepříliš dobré počasí. Já je vysazoval 17.5 a jsou 50cm i více na délku. Je zde stále chladno a jak se oteplí půjde textil co nejdřív dolů.

jofa*
07.06.20 14:19
Co se stalo s okurkou? #7
hodnocení

dobrý den

takovou textilii jsem dával na jiné rostlinky kdyz hrozil prizemni mrazik, okurky sly ven pred 14 dny kdy uz v noci nebylo méne nez 8... ve foliovniku prosperovaly dobre i kdyz bylo k ranu ve foliovniku jen 3 stupne... mesci pred vysadbou jsem to hnojil močovinou tak jeslti toho nebylo nekde moc, nekteré okurkx jsdou uplne zdravé jiné ne... diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]