Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik sazenic okurek potřebuji

Od: sasanka* odpovědí: 11 změna:

Prosím o vaše zkušenosti s pěstováním okurek nakladaček. Kolik okurek za sezónu přibližně vyroste na 1 rostlině? Pokud je tedy nezničí plíseň dřív, než začnou plodit... ;)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nelze spočítat :-D
Například v loňském roce jsme sbírali okurky od července až do října, a to byly dvě sadby.
Pokud chcete velkou úrodu, kupte si cca 15 - 20 sazenic.
sasanka*
hodnocení

Chci je hlavně na přímý konzum pro 6tičlennou rodinu, mám je radši než slátovky. Koupila jsem geneticky nehořkou odrůdu Zuzana, ale nikde jsem nenašla, jak moc to plodí.

Všimli jste si, že hořké okurky naložením, jako kvašáky nebo sterilizováním, hořkost ztratí? Opravdu ano. Sníst, jak byly hořké, nešly, ale naloženou, kyselou okurku jsem hořkou ještě nepotkala. :-D

sasanka*
hodnocení

Ano, já vím, že naložené okurky v nálevu hořkost ztratí. Ale já je chci hlavně na chroupání zasyrova a teprve přebytky budu zavařovat. Proto jsem zvolila odrůdu geneticky nehořkou odrůdu. ;)

hodnocení

0x
Záleží na poloze, na počasí a na zálivce. Když je normální léto tak sklízíme z nějakých 6 sazenic okolo 40 až 50 sklenic.. Dát 20 sazenic jak radí kolega tak nevím, co bysme s tím dělali. I tak většinou ke konci sezóny rozdavame igelitky okurek známým a ještě přikrmuji vepře tím co přeroste.
sasanka*
hodnocení

Až tolik? Jeje, předpěstovala jsem si 15 sazenic a právě jsem přemýšlela, jestli ještě nezasít pár semínek přímo na záhon. Tak to by nám asi okurky lezly i ušima *haha*

Ono je to každý rok jiné. Někdy přijde plíseň a chladné počasí a horko těžko se udělá 20 sklenic. Jestli chcete na přímý konzum kupte salátovku Svačinka. Ty se sklízí kolem 10 cm a jsou lahodné. Jinak salátovka polní dává lepší výsledky než klasické hadovky. Ty jsou spíš do skleníků.
sasanka*
hodnocení

Salátovky mám taky, 1 hadovku ve foliáku a 1 polní salátovku venku na záhoně. Ale mně stejně chutnají nejvíc ty nakladačky, asi nostalgie z babiččiny zahrádky v dětství. :-P

mak*
hodnocení

0x

V průměru máme asi 8-10 sazenic a naložíme 30-40 sklenic, některé necháváme úmyslně přerůst, protože nejlepší salátovka je přerostlá nakládačka :). Samozřejmě některý rok se nevydaří.

sasanka*
hodnocení

Díky všem, zdá se, že by mi těch mých 15 sazenic mělo bohatě stačit, další už dosazovat nebudu. Snad předčasně neodejdou na plíseň.

A s tou chutností salátovky versus nakládačky to asi vnímáme podobně. ;)

Chce to při sázení strčit ke kořenům uříznutou petku kvůli zalévání. Pak člověk nelije vodu na celou rostlinu s náchylnost k plísním se sníží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]