Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vespolek. Prosím o radu, co je to za plevel, viz. foto. Přijde mi, že z ničeho nic se mi to rozlezlo v trávníku. Nevím, jestli je to Pýr (ale jako pýr plazivý to není, neplazí se to nikde) nebo jsem ještě našel, jestli třeba to není Ježatka. Mám to skoro po celé zahradě, cca 1000m a nevím, co s tím, jak bych to zlikvidoval :-/ Předem děkuji za případnou pomoc
Něco posekaného tam je. Nechcete vytrhnout jeden trs a dát ho na pozadí, kde by byl vidět pořádně?
Na vámi dodaném snímku traviny na zámkovce není lipnice roční ani omylem. Jílek je součástí většiny travních směsí. Zkuste to znovu. Ať je to tedy co chce, tak není povolen (mnohdy neexistuje) žádný selektivní herbicid do trávníku, který by likvidoval vámi zvolenou travinu a ostatní ponechal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.