Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za plevel?

Od: david86 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den vespolek. Prosím o radu, co je to za plevel, viz. foto. Přijde mi, že z ničeho nic se mi to rozlezlo v trávníku. Nevím, jestli je to Pýr (ale jako pýr plazivý to není, neplazí se to nikde) nebo jsem ještě našel, jestli třeba to není Ježatka. Mám to skoro po celé zahradě, cca 1000m a nevím, co s tím, jak bych to zlikvidoval :-/ Předem děkuji za případnou pomoc

Co je to za plevel?
Co je to za plevel? #2
Co je to za plevel? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypadá to jako lipnice roční. Likvidace - jedině vytrhat a vyhodit, protože klíčí i nezralá semena.

hodnocení

2x

Ta travina na fotu na zámkové dlažbě je jílek vytrvalý, má tvrdá stébla s klásky. Lipnici roční máte na druhém fotu shora.

hodnocení

0x

Něco posekaného tam je. Nechcete vytrhnout jeden trs a dát ho na pozadí, kde by byl vidět pořádně?

doplněno 02.06.20 14:47:

Na vámi dodaném snímku traviny na zámkovce není lipnice roční ani omylem. Jílek je součástí většiny travních směsí. Zkuste to znovu. Ať je to tedy co chce, tak není povolen (mnohdy neexistuje) žádný selektivní herbicid do trávníku, který by likvidoval vámi zvolenou travinu a ostatní ponechal.

david86
hodnocení

Dobrý den, máte pravdu, vypadá to na tu Lipnici roční. S tím vytrháním jste mě ale nepotěšil, to budu škubat do zimy :-/ Každopádně moc děkuji za pomoc. Mějte se fajn

Co je to za plevel? #4
Co je to za plevel? #5

111®
hodnocení

0x

my tomu říkáme ovísek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]