Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo ukousal kytky?

Od: babilenka odpovědí: 10 změna:

Neví někdo, kdo mi ukousal bělotrn, kapradiny atd.? Stane se to vždy přes noc, překousané stvoly, zválené, rozházené, kolem vyhrabaný mech z trávníku. Stalo se tento týden 3x, dnes také orvané okrasné trávy a další trvalky. Kočky? Štěně? Kuna? Něco jiného? Jsem z toho otrávená, ten bělotrn byl nádherný keř, skoro metr vysoký.

doplněno 01.06.20 18:51:

Kdepak srnka, ta sem nemůže. Zajíc nebo divoký králík asi jo, ted jsem zacpávala díru v plotě. Ale bydlím na rušné ulici ve městě. Taky je mi divné, že jsem nenašla žádné bobky a záhon salátů zůstal neporušený. Kytky ani tráva nejsou sežrané - jen ucvakané. Prostě škodič. Zvenku na chodníku jsem našla výkaly kuny - hromádku pecek. Ale kde vezme v květnu třešně je mi fakt záhadou... Koček je tu hafo - různí sousedi mají asi 10 kousků. Štěně nemám, to bych se asi tak nedivila.

Kdo ukousal kytky?
Kdo ukousal kytky? #2
Kdo ukousal kytky? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

1x

Před měsícem jsem sem chtěl dát úplně stejnej dotaz. Každý ráno na zahradě polámaný nebo okousaný kytky, dokonce vyhrabaná jedna zasazená kana, okousaný větvičky u keřový vrby. Víš, koho jsem takhle jednou pozdě večer načapal? Přerostlýho kocoura, co chodí za sousedovic kočkou! Koupil jsem nějakej posyp proti kočkám - nic. Koupil jsem elektrickou plašičku - nic. Pak jsem zkusil jinou cestu - koupil jsem dvoumisku a kocourovi každej večer naservíruju kočičí konzervu a granule. Úlitbu přijal, nažere se a zmizí, aniž by cokoliv zičil... Ne že bych toho hajzla měl rád za to, co tu už stihnul zničit, ale furt je to takhle levnější, než dokupovat nový rostlinstvo...

babilenka
hodnocení

Dík, že existuje někdo, kdo má stejnou zkušenost! Nepřipadám si tak bláznivě. Bohužel, sousedi mají rádi kočky. Když mi před časem zemřel pes, druhý den o tom věděly (!) a od té doby je tu mám skoro furt. Hezky si sednou doprostřed polštáře ve skalce, vyhřejou se a pak mi tam nechají vzkaz. Smrdí na 3 metry. Vždycky se musím smát, když zahradní architekti doporučují šantu. Taky jsem se nechala nachytat. Nepřežila první noc. Myslím, že jste trefil hřebík na hlavičku, budu o tom přemýšlet, ale, že bych ho ještě krmila? Abych tady pak neměla kočičí útulek. Je fakt, že kočky se mrouskají na jaře. Někdy si myslím, že pláče dítě... Na tuhle krásu můžu zapomenout...

Kdo ukousal kytky? #4

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, těžko říci, ale toto dělají i ptáci - kosáci či vrabčáci. Zdravím!

doplněno 01.06.20 19:08:

Toto vypadá na kombinaci více zvířátek a ani jedno z nich se tam nechodí napást (nic nežere). Ucvaknuté a odhozené bude od ptáků a zválené od koček (protože nemáte psa, tak tam mají "pré").

jofa*

ben: Tuto rostlinu bělotrn mám rovněž na zahradě a byl jsem změřit šuplerou průměr stonků. Nejsalbší má 10 mm a nejsilnější 20 mm. To by musel být jedině ara ararauna aby něco takovýho dokázal a ještě to odhodil.

nov
hodnocení

0x

Zajíc, srnka?

72mona
hodnocení

0x

V takovém rozsahu bych to viděla také na srnky. Mají možnost se tam dostat? M.

hodnocení

0x

Tohle dělá něco většího. Začal bych kontrolou děr v plotě, zda tam může srnka, zajíc králík. Potom zda se vám tam potulují kočky. Zmínila jste štěně. Jestli máte na zahradě štěně, tak pachatel je docela jasný.

jofa*

Taky jsem se chtěl zeptat na to zmiňované štěně a je zjevné, že je (bylo) asi na zahradě přítomno, jinak by to asi tazatelku nenapdlo. To je zválený a zjevně mu pustošení dělalo "radost". Kapradinou proběhl a ta je křehká..

jofa*
hodnocení

0x

Tipuji, že se vám tam prošel Homo sapiens. Jestli umýslně a proč vícekrát je otázka. Že by se nějaké zvíře na vás zaměřilo třikrát do týdne pochybuji. Bělotrn je již teď poměrně statná rostlina a takto jí sešrotovat by mohlo jen divoký prase. Z prvního símku je patrné, že někomu stála v cestě a pokračoval dál.

babilenka
hodnocení

Díky za odpovědi, taky Homo sapiens mě napadl jako první, ale pak jsem to zavrhla - ten by se nezdržoval vyhrabáváním mechu z trávníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]