Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na záhonek po sklizni česneku?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

každým rokem sklízím česnek 5. nebo 6. července, je to už taková tradice. Není to velký záhon, ale přesto je škoda, aby po sklizni zůstal už od začátku července ladem.

Co by bylo vhodné zasadit či zasít, aby to dalo ještě do podzimu nějaký užitek? Děkuji - Jaga.

Navíc skoro celý srpen nebudeme pravděpodobně doma, tak nebude možná pravidelná péče o zahrádku. Syn snad občas přijede, a možná zalije, ale možná taky ne. :-D Nemá k zahradničení právě kladný vztah.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

My jsme po česneku vždycky seli zelené hnojivo. Nevím, jak se ty rostlinky jmenovaly, ale táta je pak zaryl a sel hrášek a sadil salát. Toho nikdy nebylo dost.

hodnocení

2x
V půlce července je ideální čas naset pekingské zelí. Dala by se dát i černá ředkev nebo vodnice které nejdou do květu. Případně měsíc počkat a na konci srpna dát normální ředkvičky pro podzimní sklizeň. Ty byste pak do zimy stihli na stejném ještě otočit dvakrát nebo třikrát.
Něco by stihl udělat i mangold. Řapíky se dělají jako chřest a listy na špenát. Šel by i hrášek na zeleno ale bude li sucho tak asi výpadek zálivky na delší dobu nepřežije.

hodnocení

2x

Mám vyzkoušeno, že karotka zasetá do 10.7. do zimy v pohodě doroste.

hodnocení

1x
My to děláme tak že sadíme poblíž dýně. Jakmile se uvolní místo po česneku hned si místo zabere dýně, která už roste poblíž.

hodnocení

Děkuji všem za nápady, bude to asi ředkvička a karotka. Jaga.

hodnocení

0x

... a rozhodit semínka macešek... Ale stejně - ať dáte co dáte, všechno bude ptřebovat vodu. A když nebudete doma...*nevi*

liska5
hodnocení

0x

I fazolky by to stihly, jinak špenát, salát, kopr.

hodnocení

0x

Já jsem pro květák...

hodnocení

Květák mám moc ráda a stovku v obchodě za něj dávat, to se mi nelíbí. Ale bojím se, že by od července už nic moc do podzimu neudělal. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co zasadit v červenci

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]