Nejste přihlášen/a.
Má prosím někdo zkušenost co vykusuje nebo úplně sežere pouze červené jahody? Slimáci to nejsou. Pak jsem si myslela že to vyzobávají ptáci (kos) kterého jsem v záhoně viděla. Tak jsem celý záhon zakryla netkanou textilií. A přesto to nadále pokračuje. Setkal se s tím již někdo a ví co nebo kdo to může dělat? Foto přiloženo.
Ptáci. Kosáci, špačci... ještě nemáme zralé třešně aby šli po nich,a na jahodách se jich páslo včera asi 20. Jahody máme oklované. Červenou poznají a jahody jim chutnají. Ale jestli je žerou mravenci, nevím. Myslím, že ti spíš škodí v kořenových krčcích a jahody strádají až uhynou... A po slimácích by byly lesklé cetičky od slizu.
Já bych řekl, že tohle jsou typické cestičky, které za sebou nechávají malí plži. Občas v té dírce i zůstanou. Nejdřív sežerou jahody, a když dorostou, celé jahodníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.