Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mirabelka, objevil se škůdce

Od: ferax® odpovědí: 7 změna:

Zdravím vás zahrádkáři. Nevíte někdo co za potvoru uchvátilo naší Mirabelku? Předpokládám, že nyní, když jsou tam plody, nejde moc nic asi podnikat. Objevilo se to, když jsme stromek zakryli na pár dní igelitem před mrazíky. A už to zůstalo. Usychají i přírůstky. Loni to na stromku nebylo, ani jsme ho nezakrývali (pokud to souvisí). Díky.

Mirabelka, objevil se škůdce

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mšice na tom jsou nebo byly. Usychání větviček bych si tipnul na moniliový úžeh.

doplněno 31.05.20 21:55:

Monilie je houba a rozšiřuje se sporami větrem, případně hmyzem.

hodnocení

Dík, jak k tomu přijde, čím by to bylo způsobené?

hodnocení

0x

Máte tam strašně moc mšic. Dělá to teplé počasí, zkuste nějaký postřik. My máme něco podobného na broskvičce, ale chodí nám na ty mšice sýkorky, tak jsme to nechali být.

hodnocení

Mě se to jako mšice nezdálo, ale ještě to prozkoumám. Zarazilo mě to usychání přírůstků, na těch lístcích jsem žádného škůdce nepozoroval. Z ničeho nic ty mladé větvičky usychají. Mšice se nám objevují třeba na růžích (stříkám Mospilanem), ale rostlina se chová jinak.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se na spodek listů, jestli tam neuvidíte mšice (letos jich je "hafo"). Zdravím!

31.05.20 19:00
hodnocení

Dík.

floro*
hodnocení

0x
Asi trilion msic. Není možné, aby jste tam nenašel.
Usychani výhonů také může být způsobeno tím igelitem, že se to pod tím buď zaparilo nebo prostě zhnilo.. Příště zakryjte bílou netkanou textilii, ne igelitem! A přes den suntat, dávat jen na noc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]