Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zašlá tůje

Od: honza1673® odpovědí: 3 změna:

Přeji hezký den,

vloni jsem vysadil živý plot z tůjí. Skoro rok vše v pořádku a najednou během krátké chvíle jedna tůje odešla. Má někdo přestavu proč?

Díky Honza

Zašlá tůje
Zašlá tůje #2
Zašlá tůje #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

6x

Z mého pohledu v loni dobře nezakořenila, přežívala a zima jí "dorazila". Tu napravo máte rovněž načatou. Taky nechodí tam čůrat pes? Může být i málo zálivky i nevhodná zemina při sadbě kterou tento jehličňan "nepřjal" těch důvodů může být i více a málokdy se dozvite přesnou příčinu. Thůje a cypřiše tohle dělají.

liska5
hodnocení

5x

Stává se, že některá není v kondici a nepřežije zimu. Někdy se pod právě tím stromkem něco nachází, jako potrubí, nebo velký kámen.Takovou ještě seženete a dosadíte. Co mne ale zarazilo, jak blízko jsou zasazeny ty stromkové rybízy nebo josty nebo co to je. Túje jim totiž budou brát vodu i živiny, ty stromečky nebudou prospívat v takové blízkosti..

hodnocení

To že i ta poslední vykazuje podobné poškození jsem si už všiml. Stromkové rybízy tam byly ještě před vysázením tůjí a plánuji je přesadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]