Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám tříletou třešeň a vrchní větev je u kmene narušená, rozpraskaná a tak nevím, jestli ji mohu oříznout, či něčím omotat, aby neodešla celá třešeň. Poraďte prosím , čím obalit, nebo v který čas oříznout. Moc díky za radu.
Mám trešeň už nějaký ten pátek, 40 let, vždy jsem se bála do ní říznout.
Pořád někde praská, pořád někde teče, a pořád někde něco vyráží.
Takhle bez kouknutí nevím, můžete nechat, snad si poradí a když myslíte, že bude potřeba ořezat, tak kdekoliv na kmeni potom vyraší nová větvička.
Minulý rok jsem zkracovala o 2-2,5 metru /viděla jsem u souseda, že řezal stále třešeň, aby mu nešla nahoru, aby se dala v pohodě česat/ a všude je obraženo, založeno na nové větve. Má velkou schopnost zacelit a obrazit.
Rozpraskané dřevo je vstupní branou pro choroby a škůdce. Takže pilu a uříznout. Otázka je, proč to praská a zda to nebude pokračovat jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.