Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narušená větev u tříleté třešně

Od: cvrcek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám tříletou třešeň a vrchní větev je u kmene narušená, rozpraskaná a tak nevím, jestli ji mohu oříznout, či něčím omotat, aby neodešla celá třešeň. Poraďte prosím , čím obalit, nebo v který čas oříznout. Moc díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Jestli myslíte vrchní jako terminální větev,která je rozpraskaná,určitě začne pouštět klejotok a možná nebude mít zdravou budoucnost.Foto by bylo dobré,ale asi by jsem ji odříznul,terminál nahradí jiná větev,ranu zatřel štěp. voskem.

lipanek
hodnocení

0x

Mám trešeň už nějaký ten pátek, 40 let, vždy jsem se bála do ní říznout.

Pořád někde praská, pořád někde teče, a pořád někde něco vyráží.

Takhle bez kouknutí nevím, můžete nechat, snad si poradí a když myslíte, že bude potřeba ořezat, tak kdekoliv na kmeni potom vyraší nová větvička.

Minulý rok jsem zkracovala o 2-2,5 metru /viděla jsem u souseda, že řezal stále třešeň, aby mu nešla nahoru, aby se dala v pohodě česat/ a všude je obraženo, založeno na nové větve. Má velkou schopnost zacelit a obrazit.

hodnocení

0x

Rozpraskané dřevo je vstupní branou pro choroby a škůdce. Takže pilu a uříznout. Otázka je, proč to praská a zda to nebude pokračovat jinde.

jabraka*

Na podzim se mi stalo totéž prasklinu jsem zasypal vápnem a čekal na jaro.Na jaře se prasklina zavřela a třešeň vykvetla.Zatím je v pořádku.Uvidíme.

cvrcek*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpověď, určitě mi to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]