Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Listy jahod hnědnou od okrajů, je to Roztočík jahodníkový?

Od: sharkys odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

již jsem zde našel dotaz z roku 2012 poradte.cz/... nicméně nechci přímo oživovat takto staré téma. Můžete mi prosím potvrdit, že zde jde opravdu o roztočníka? Bohužel jsem to již ošetřil 1x fungicidem (někdo říkal, že jde o rez...) a 1x Decis Protech (ano, byly tam i následně mšice...) a ačkoliv se zdá, že se jahody mají k světu, končí to takto...

Na listech nic nevidím ani po velice detailním fotu, vyjma pylu.

Co popř. doporučujete prosím dále? Má smysl se vůbec pokoušet ještě o nějaké ošetření? Už tam bude tolik chemie, že si nejsem popravdě zcela jist.

Předem děkuji za jakoukoliv reakci.

Listy jahod hnědnou od okrajů, je to Roztočík jahodníkový?
Listy jahod hnědnou od okrajů, je to Roztočík jahodníkový? #2
Listy jahod hnědnou od okrajů, je to Roztočík jahodníkový? #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na roztočíka to opravdu nevypadá.

sharkys
hodnocení

Mohu poprosit, zda-li by se někdo ještě nevyjádřil? Nechci ty jahody zbytečně zlikvidovat...

Děkuji.

floro*
hodnocení

0x

než naslepo stříkat chemii, tak raději nestříkat. A úplně zbytečně jste sttříkal. Někdo říkal... rez snad vygooglit můžete a uvidíte, že žádná tam nebyla.

Roztočík by se také projevovaljinak. rostlina by se celá jakoby krabatila.

Za mě přehnojené, přemokřené a na přílišném úpalu. Nepíšete v čem máte zasázeno, ale kupované substráty nejsou úplně košer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]