Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rostlina se běžně vyskytuje na kamenitém terénu jižního Řecka (konkrétně ostrov Rhodos). Výška asi jako naše lebeda, kolem 1 m. Nikde na netu jsem na ni nenarazil, ale to bude tím, že neznám jméno. Prosím o určení.
doplněno 02.11.08 21:50:Vyrůstá z takového "hnízda", které je pod povrchem. Další obrázky zde:
Rostlina v době fotografování (začátek října, tj. konec léta v Řecku) žádné listy neměla, byl to jen asi 1 cm silný zelený stonek přecházející v horní polovině v růžový. V horní části květenství. Následují veškeré snímky v plném rozlišení, které mám k dispozici. Výška rostlin je ve všech případech 1-1,5m
Mohl by to být nějaký druh orchideje, v Řecku je jich poměrně dost, ty fotky nejdou otevřít ani po zkopírování dám Vám sem odkaz edné konk.Neottia nidus-avis česky Hlístník hnízdák vyskytuje se hojně u nás a může mít i bílou barvu i když si nemyslím , že je to přesně ona tak by tudy mohla vést cesta , protože tato orchidej vůbec nemá listy a potřebuje vápencové podloží, její kořeny připomínají ptačí hnízdo.Více se zatím podle Vaší fotky zjistit nedá, zkuste je vložit vždy jako nový dotaz jinak to asi nepůjde.
doplněno 11.11.08 10:46:Tak jsem mrkla na fota a není to orchidej, květy vypadají jako u snědku(Ornithigalumú , ale že to nemá listy, zkusím ještě pohledat až bude čas.
Dobrý den, zkuste se zeptat na dz@vukoz.cz je to dendrologická zahrada výzkumáku v Průhonicích. Mám s nimi výbornou zkušenost, jsou to machři!
Saprlot - chybka se vloudila ta adresa se tam vložila nějak divně, zkouším znovu správně dz@vukoz.cz
doplněno 10.11.08 19:40:Tak nevím, co to blbne - napsalo to tu samou chybu takže poslední pokus jinak - dz zavináč vukoz.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.