Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromí terasy

Od: bomba* odpovědí: 14 změna:
Ahoj lidé,
netušîm, jak udělat soukromí na naší terasy.
Poradíte?

Soukromí terasy

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Na jakou světovou stranu máte ten balkon? Nepeče vám tam polední slunce? Existují stojanové slunečníky s možnosztí nastavit zešikma. Pak by na Vás nebylo vidět.

Má ta vaše terasa strop? Pak bych sháněla nějakou zajímavou roletku, co snese venkovní prostředí a je průsvitná, ale neprůhledná. než tam vyroste nějaká zeleň, tak něco takového.

Nebo bych upevnila na část toho parapetu, co kryje zábradlí, truhlíky větší, elegantní a v odstínu toho parapetu. A do nich vysadila nějaké pevnější keříčky

hodnocení

1x

Byl by dobrý živý plot, ale bude trvat než vyroste. Tak třeba udělat dřevěnou konstrukci a nasadit, chmel, ten roste rychle, vistárii, pavinič, nebo jinou rychle rostoucí popínavou rostlinu...nebo markýzu, slunečník...chtělo by to foto té terasy, jak to tam máte řešeno...

liska5
hodnocení

0x

Terasu nevidím, neznám rozměr ani dispozice, ale existují paravany venkovní, velké květináče s vysokou rostlinou, nebo nějaké nápady z dřevěných palet. Případně rozporová tyč nebo mříž s oky na květináče. Závěsné květináče.

bomba*
hodnocení

Vložila jsem mobilní příspěvek i s fotkou, ale píše mi neustále, že jsem nevložila Rubriku. Po kliknutí na Rubriku není aktivní.

liska5

Rubriku vybrat. Pak kliknout na vybranou. Nebo vám chybí nick nebo předmět otázky.*zmateny*

liska5

Rozměr terasy vidět není, ale z těch oken naproti jste pro sousedy, jako ve výkladní skříni. Jak má ta terasa strop, že by se na něj pověsilo něco. Prádlo tam nesušíte? Tam máte posezení? Nebo na to zábradlí připevnit větší truhle a do nich něco? Pak už jen túje nebo topoly mezi domy...Ale to stíní, a bere vláhu celé zahradě.

floro*
hodnocení

0x
Předpokládám, že foto je z vaší terasy na sousední dům, kterému koukáte do oken a oni vlastně vám na místo odkud fotíte.
Ideálně před zeď nainstalovat trelaze nebo konstrukce, které budou vysoké jak potřebujete a nechate popnou vhodnou popinavkou - Actinidia, réva, Parthenocissus
bomba*
hodnocení

Předpokládáte naprosto správně. Děkuju.

hodnocení

0x

To zábralí na okně, to je terasa? *sok* Jinak my jsme nyní natáhli na plot z pletiva zelenou textilii, abychom se nemuseli dívat na sousedovic nepořádek, slušně řečeno, hodně se mi ulevilo.

ladis*

Jojo, koukat do zelenýho uklidnuje :))

bomba*
hodnocení

Ten dům se zábradlím je sousedů. Těžko bych u protějších sousedů fotila náš dům *smich*

mak*
hodnocení

0x

Pokud to chápu, tak je to pohled z terasy. Podle mě jediná možnost, vysoký živý plot.

liska5
hodnocení

0x

Ono se těžko uvažuje o terase, když není jasné, jak je velká. Vidíme kousek, říkáte zábradlí, co vypadá, jako zeď. Jestli se má odclonit jen ministoleček s židličkou, nebo nějaká prostorná, kde by se dala postavit stěna z rostlin v truhlech.

id
hodnocení

0x

Terasu nechat zasklít a používat žaluzky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]