Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,moc prosím o radu, co vysadit na zahradu rodinného domu do volného stinného prostoru, z části navíc pod jehličnany. Plán-vyvýšený trámy ohraničený "truhlík". Preferuji užitkové rostliny-zelenina, houby, bylinky..Předem děkuji za tipy.
Brusinky, konkrétně klikvu půdopokryvnou, mám na plněm slunci. V říjnu sklízím a plodů dost, zavařené výborné,.Nevím, zda by tak plodila i ve stínu... Stín má ráda máta, ale ta Vám fofrem vyplní celý zvýšený záhon a vše ostatní proroste. U borůvek bacha na ptáky, bývaj rychlejší. Plodové zeleniny sotva, ty chtějí slunko. Ještě tak petržel naťovou.
Já bych šla do trvalek, jako čechrava a dlužicha, příp.kapradiny, jalovce. Nebo nějaký rododendronek? Jen aby pod těmi stromy nebylo až moc sucho!? Pod smrk do polostínu jsem zasadila digitálisy a musím je chodit zalévat, i když jsou takové přírodní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.