Nejste přihlášen/a.
Tůje Smaragd jsou zhruba 8 let staré ( od zakoupení)
Poslední asi 4 roky se s nimi vždy na jaře děje zvláštní osychání jednotlivých větviček. Vždy jsem nucen ty oschlé vystříhat, většinou po nějaké době ještě jednou (neboť se objeví další oschlé). Přes léto se keře postupně spravují a tak až na podzim jsou již opět pěkné . Zimu přečkají v pohodě a na jaře většinou během dubna a května začíná opět toto osychání .
Toto se děje, jak jsem uvedl poslední čtyři roky každé jaro ! Zkoušel jsem je na podzim loňského roku před zimou zalít roztokem s hořkou solí. Také na jaře, když jsem zpozoroval náznaky usychání, tak jsem provedl postřik hořkou solí.
Vše marné. Musel jsem uschlé vystříhat, nicméně teď asi po měsíci vypadají Smaragdy zase strašně a nezbývá než to opět vystříhat.
Připadá mi, že se něco děje v pletivu povrchové kůrky větviček.Na výhonku část usychá, zatímco vedle raší nové zelené výhonky. Ty slabé uschlé větvičky po čase odpadají.
Děkuji za rady a názory !
Přílohy:
Obávám se, že tady vám příčinu přesně nikdo neurčí. Samozřejmě první přijde na řadu zálivka, ale těch příčin může být více. Od kořenů, přes houbovou chorobu, nedostaek určitého prvku v zemině a možná další. Když se podívate na stejné problémy na netu tak zjistíte, že detailně nic nezjistíte. Třeba někdo poradí přesnou příčinu, rovněž budu zvědav.
Okrasné jehličňany tímhle trpí, obzvláště cypřiše. Celé roky krásný zdravý jehličňan a najednou přijde rok a celé výhony a rozvětvení uschne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.