Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na mšice?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 9 změna:

dobrý den,

normálně mám mšice i na šalvěji, který bude nyní kvést.. poradí nekdo jak na ně? Je to strašně moc, všude na malinách, třešni, ryngli, merunce... jsou tam ruzne druhy - černé, zelené...střikal jsem NemAzal ale nepomáhá moc...rojí se stále další a další ohniska i na rybízu, ryngle pravdepodobne nepřežíje je napaden skoro kazdý list...preventivne jsem to srikal i rock efektem pred mesícem... diky moc za rady co muze fungovat...krom tvrdé chemie... foto list šalvěje

Jak na mšice?
Jak na mšice? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bomba*
hodnocení

1x

Stříkám mýdlovou vodou.

jabraka*
hodnocení

1x

Jedna z možností je likvidace mravenců v širokém okolí.Kromě toho chránit vosy ,jejichž potravou a vydatnou jsou.

JABRAKA

sasanka*
hodnocení

0x

Třeba Mospilan ;)

sasanka*

Já vím, že to není bio a že bylinky se konzumují průběžně, ale je to za všech řešení nejefektivnější. Ochranná lhůta u plodové zeleniny je 7 dní, tak bych pro jistotu nesklízela aspoň 14 dní. Pak myslím ani s konzumací není problém, zvlášť u bylinek, kterých se dává do jídla jen pár lístečků.

hodnocení

0x

Na bylinkách je postřik problémem, protože se konzumují. Olej do teplé vody a stříkací láhve? Olej a jar? Já stříkala tímhle růže.

hodnocení

0x

Já stříkám nálevem s kopřiv, mýdlovou vodou nebo nálevem ze šnupacího tabáku.

host

Nálev z kopřiv - jícha je výborný. Kopřivy se nechají týden, dva vylouhovat v menším kbelíčku s vodou, pak se jícha slije a tou se mšice pokropí. Zbylé vymáchané kopřivy se nevyhazují, opět se zalijí vodou, případně se přidají další čerstvé a může se dělat další. Jen pozor, aby to nebyly už zralé kopřivy se semínky. Dokud kvetou, nic se neděje, jinak si s jíchou na kytky nalilete i semínka a pod ošetřenými keříky a kytkami vám vyrostou kopřivy.

Tabák nemusí být šňupací, stačí obyčejný do dýmky, vylouhovat, nebo pokud máte laciné cigarety bez filtru, tak i z těch. Voodu s výluhem tabáku natáhnout do postřikovače, stříknout na mšice a utíkat pryč, nenadýchat se, jinak hrozí otrava nikotýmem, motání hlavy, zvracení třesavka, bletost, zimnice, pokles tepu atd. Takže tabák funguje, ale opatrně.

Na růžičky shora, pokud jsou mšice pod listy, tak je kropení shora neúčinné, je třeba stříknout na listy ze spodu.

Ale mšice výborně hubí berušky - slunéčka sedmitečná, možná jich i jejich černých podlouhlých larev na mšicích také najdete hodně.

floro*
hodnocení

0x
Nejlépe nijak. Jakmile budete likvidovat msice, likvisujetebi jejich predátory. Jenže ti narozdil od msic nemají takovou regeneraci jako msice. Takže za týden jste na tom tak jak jste byl a ještě hůř. Ideální je na kritické stromy dát lepove pásy, aby mravenci neleží na strom. Ti totiž msice brání a predátory shazuji na zem.

ufobufo
hodnocení

0x
Betonite Clay - postvulkanicka hornina v prášku, s vodou udělat mix, postřik dehydratuje hmyzí schránku, prevence, larvy v půdě, vajíčka i housenky,3 polévkové lžíce na litr vody, dobře rozmícháme. Zanechává bílé skvrny na listech které lze snadno umýt. Organické účinné super i pro vnitřní užití ;) tak užívejte děcka (;

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]