Nejste přihlášen/a.
Tohle je více benjamínků ve svazku. Nový květináč určitě, ale žádný plast či plech! Poctivou klasiku z pálené hlíny a na dno drenáž třeba z keramzitu. Rozměr větší na každé straně aspoň o 2 cm, když je jich více ve svazku. Poradí v květinářství, až si půjdete pro substrát na pokojovky. První týdny nehnojit, musí se spojit s novou půdou a z ní vytáhnout živiny. Klidně až po měsíci a hnojivem na to určeným. Celý jste ho měl vyfotit, ať je jasné, kolik pro něj zeminy. A nedávat na slunko: Světlé místo ano, ale ne přímé paprsky.
Já si myslím, že neumíme správně odpovědět, protože nevíme, jakou zeminu máte v květináči vy. Nedávno jsem koupila krásnou begonku a vůbe se jí u mě nelíbilo. Zastavila jsem se v obchodě a prodavačka řekla, že begonie je v "cestovním substrátu" z kokosových slupek a bůh ví z čeho ještě. Přesadila jsem ji do kvalitní půdy a je vidět, že se zaradovala. Já bych benjamínka přesadila do hlíněného květináče o 1cm většího, s kvalitní zeminou.
Stále jsem nechápala, o jakém kovu mluvíte. Obal, ten jakoby kbelíček je z kovu? Tam, u obalůhrozí to, že se v nich bude držet voda, kterou vy neuvidíte a kořínky budou zahnívat a rostlina odejde. Lepší, pro rostlinu, je podmiska.
Já zas pochopila, že by fikus zasadil přímo do toho plechového kyblíku, což považuji za šílenost. Zrezivěl by i kdyby měl správně ve dně dirku a drenáž. Prostě kyblík je na efekt a fikusku sloužil jako obal na květináč. Dál může sloužit, jako obal , ale jiné kytce. Nebo se dá použit na něco zcela jiného, ale kde je sucho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.