Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rhipsalis cassutha

Od: alena* odpovědí: 6 změna:

Máte někdo zkušenosti s touto pokojovkou? Jak často zaléváte? V květinářství mi řekli, že jde o kaktus, abych zalévala málo a asi polovina rostliny mi uschla. Ráda bych si ji rozmnožila, nechci o ni přijít. Máte nějaké rady? Tak úplně nevím jak postupovat *zmateny*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám tři různé druhy rhipsalis. Všecho velké a hodně staré rostliny. Zalévám poměrně hodně (už kvůli té velikosti). Narozdíl od @pckop zalévám různě, do misky i do květináče. Za hodně teplých dnů najdu někdy květináč i docela vyschlý, ale rostlina "se netváří" nijak špatně. Různě velké dílky odštipuji známým, vždy se vše snadno ujme. Považuji tuto rostlinu za snadno pěstovatelnou, témeř nezlikvidovatelnou :).

Takže zalévejte víc a rozhodně si pro jistotu něco namnožte.

alena*
hodnocení

Budu tedy zalévat víc a i rosit *palec* a ještě, píšete, že odštipujete dílky, které se snadno umou, mám je nejprve dát do vody, nebo rovnou zasadit? Někde jsem se dočetla, že zasadit úplně ne, jen jakoby postavit... *zmateny* A za odpovědi moc děkuji (oběma :)).

Myslím, že jsem v minulosti dávala ten s tenoučkými dílky zakořenit do vody, teď vše jen tak zapíchnu do květináčku.

alena*
hodnocení

Tak jsem pět kousků dala do vody, jsem zvědavá jestli z nich něco bude, díky *palec*

hodnocení

0x

Věšák (ne na šaty, to je český název rostliny) mám umístěn celoročně v koupelně na skřínce. Cca jednou týdně mu naleju misku vody. Zalévám tedy pouze spodem a zemina by měla být stále vlhká.

petr2000*
hodnocení

0x

Zalévejte jednou týdně. A to odstátou vodou. Mějte ji na světle,ale ne na přímém slunci. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]