Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Již jste letos potkali plzáka hnusáka?

Od: maky® odpovědí: 6 změna:

Hezké ráno všem, už jste letos viděli na zahradě plzáka hnusáka? Vloni jsme na naší zahrádce neměli ani jednoho a letos jsem jich už pár zahlédla. Zmizela mi jedna sazenice rajčete a petrželka je okousaná. Jestli zmizí ještě něco, rozhodím Feramol, ten se mi osvědčil. Jeden rok mi vykousávali poupata u ostálek, hajzli hnusní.*zed*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zatím jsem je neviděla. Bylo na ně sucho, jak není vlhko, břicha se jim nemohou dobře klouzat a drhnou. *smich* Loni nebyli takřka vůbec, Kéž by to letos bylo stejné, je to snad nejošklivější tuzenmský tvor. Jaga.

liska5

Babojago, dobré!

To je jako pranostika: Bude sucho, drhnou slimácí...*smich*

72mona
hodnocení

2x

Jen malého. Teď mi víc škodí šneci. Ale na lesní cestě jsem potkala moc hezky zbarveného slimáka popelavého.

doplněno 24.05.20 15:33:

@dajka - nebojte, ulovila jsem jen jeho foto. Ten ještě pobíhá někde po lese:-D

Již jste letos potkali plzáka hnusáka?

Ten je krásný! Hlavně nezabíjet! Je to náš původní druh.

hodnocení

2x

Několik jsem jich viděla v stinné části zahrady. Ale byli malí, teprve se vylíhli, ale mě neoklamou! Poznám rozdíl mezi našimi slimáky a cizokrajnými plzáky. Nám teď spíše žerou vše šneci, hlavně hlemýždi, máme jich tam dost a přece je nebudu zabíjet. Nedávno na cestičce kopulovali 3 a vydrželo jim to od večera do rána. Známá říkala, že je mám posbírat a udělat si delikatesu. No, radši ne.

Dajko, mám doma kuchařku známé autorky Libuše Vlachové: Co chutná v Evropě.

Jsou tady i ŠNECI S ČESNEKOVÝM MÁSLEM. Může to být chutné, to ano, ale nechtěla bych to připravovat. Snad kdyby mě někdo pozval už k hotovému. Recept mohu zaslat.

Jinak tady jsou i ŽABÍ STEHÝNKA PO PROVENSÁLSKU. Když si vzpomenu na těch pár chudinek žabek, které nám ještě v rybníce zůstaly, bylo by mi líto chystat je k obědu. Je jich tady čím dál míň. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]