Nejste přihlášen/a.
Něco jsem si koupila, každopádně to je sukulent. Ale potřebuji přesné určení. Hádám tlustici. Je to? Díky, Mona.
Všem velké díky , vyřešeno
, vyřešeno
Asi jiná odrůda, je jich na 300 druhů.
Na kyblíčku je polep, tam není nic určitého?
Nebo se podívat na nálepku přímo na hnědém květníku.
Bingo -
Dnes jste se mono trefila do narozenin velkého přírodovědce a lékaře Carla von Linné, který se narodil 23.5.1707.
Crassula arborescens - tlustice
Většina z 300 tučnolistých druhů (čeleď tučnolistých / Crassulaceae) pochází z Jižní Afriky. Byly popsány a pojmenovány v 18. století především švédským přírodopiscem Carlem von Linné
Není to ta hned první?
Já jsem spíš pro crassulu-tlustici. Moje tlustice mají vstřícné listy, stejně, jak tato Vaše. Peperomiu nemám, ale měla jsem p. obtusifoliu a ta byla hodně jiná a listy, tuším, střídavé a jinak přisedlé..
Tlustice / crassula / je rod bylin, podle mě to vypadá na tlustici vejčitou, tu mám a řekla bych, že je nejběžnější. Zadejte si na seznamu Tlustice vejčitá a tam se postupně všechno dovíte, nebo na Wikipedii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.