Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo pozná rostlinu

Od: jasan® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, na pozemku se mi hodně rozmnožila tato rostlina a potřeboval bych se jí zbavit. Pozná někdo co j to je? Děkuji

Kdo pozná rostlinu
Kdo pozná rostlinu #2
Kdo pozná rostlinu #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

6x

Je to rozrazil, ale mně nevadí, poseču trávu a hotovo.

doplněno 23.05.20 09:23:

U nás na Vysočině se jí odjakživa říká "bouřka". A když tento krásný kvítek vidím, vybaví se mi báseň V. Nezvala. Nechápu, proč chce někdo hned všechno likvidovat.

hodnocení

1x

Rozrazil rozekvítek, jako děti jsme jí říkali "pršavka". Když ji někdo utrhl, ten den pršelo. :)

72mona

My jí zase říkali "bouřka". ;)

Ta barva květů je nádherná. M.

jofa*

Slyším to poprvé. U nás se říká (70 let) "bouřka". Když se utrhne, přijde bouřka.

jofa*

Ještě doplním pro mladší. Název "bouřka" říkala již moje babička nar. 1893. A není divu. Ještě v dětství, co já pamatuji, byla v létě bouřka téměř na denním pořádku a v posledních letech i desetiletí je bouřka téměř vzácností. Často jsem od babičky slyšel vypravovat, jak za léto několikrát ve vsi hořelo.

liska5
hodnocení

0x

Rozrazil rezekvítek. Taky jsme mu říkali bouřka. Ty květy v té atmosféře před bouřkou jsou asi víc vidět. To je rozumný plevel, nízký pěkné barvy, docela milý

Lištičko, ty květy nejsou právě před bouřkou a deštěm vidět vůbec. Květy se zavřou, okvětní lístky jsou zvenku takové nevýrazné, šedomodře bledé a rázem je po parádě. Jaga.

liska5

Tak to jsem neviděla, zřejmě jsem před bouřkou zalezla. Teď si na to počkám, je i tady.

Ale při zatažené obloze byly ty květy krásně syté.

hodnocení

0x

Rozrazil by mi nevadil, mně vadí svlačec, pokud pořád neprocházím zahradu a pořád ho nevytrhávám,tak ho mám za pár dní všude.

Mám to se svlačcem to samé, stále obrůstá plot, takže ho celé léto strhávám. Obtáčí se kolem všeho, kolem podpěry pro clematis, letos to nebude lepší, kolem růží a pod. *zed*

239diotronic

Ten svlačec má v hloubce zásobní oddenek. Po jeho vykopání je pokoj. Ale jeho vyproštění chvíli trvá.

hodnocení

0x

Rozrazil rezekvítek, latinsky se jmenuje stejně hezky, jako hodně dívek - Veronica.

Také jsme mu jako děti říkávaly "bouřka" a to proto, že za slunečných dní ukazoval své nádherně modré květy, ale před bouřkou /deštěm/ se zavíral. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Jdu žalovat! Před bouřkou, před žádným deštěm, kterých přišlo dnes několik, se ani jeden rozrazil nezavřel! Plela jsem a sledovala ho.

Tak budu věřit, že bouřka se rezekvítku říká proto, že hrozí bouřka po jeho utržení. A k utržení právě láká ztmavnutím barvy, když jsou mraky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]