Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké použít kvasinky na ovocná vína

Od: mirpo odpovědí: 4 změna:

Rozhodl jsem se vyrábět ovocná vímna,ale nevím jaké kvasinky pouřít.V obchodě také neví.Jestli jsou spec. na ovocná nína nebo může být ty co na revová.Předem díky.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jamamba*
hodnocení

2x

Dobrý den,

použijte normální sušené kvasinky.Obsah l sáčku kvasinek VÍNKA stačí na prokvašení 10 litrů.

Suché kvasinky VÍNKA se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto: Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.

 

jabraka*
hodnocení

2x

Vinné kvasinky jsou v drogerii běžně k sehnání.Je jich několik druhů,zvolením druhu se dá měnit i chuť a vůni vína.

Spíše jako volbou kvasinek je úspěšná výroba vína závislá na technologii kvašení.Správná teplota,koncentrace ovocné šťávy,obsah cukru ,doplnění živin a další.

JABRAKA

jirbar*

Jo blahé paměti za komunistů jich bylo kolik druhů. Teď mají jen kvasinky a živnou sůl.

doplněno 06.06.13 17:34:

Teda myslím tím v každé vesnické drogerii. Do speciálek jezdit nebudu. To by se to prodražilo.

 

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]