Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se vyrábět ovocná vímna,ale nevím jaké kvasinky pouřít.V obchodě také neví.Jestli jsou spec. na ovocná nína nebo může být ty co na revová.Předem díky.
Dobrý den,
použijte normální sušené kvasinky.Obsah l sáčku kvasinek VÍNKA stačí na prokvašení 10 litrů.
Suché kvasinky VÍNKA se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto: Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do 3/4 převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.
Vinné kvasinky jsou v drogerii běžně k sehnání.Je jich několik druhů,zvolením druhu se dá měnit i chuť a vůni vína.
Spíše jako volbou kvasinek je úspěšná výroba vína závislá na technologii kvašení.Správná teplota,koncentrace ovocné šťávy,obsah cukru ,doplnění živin a další.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.