Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do sekačky

Od: merkur* odpovědí: 4 změna:

Do nové benzinové sekačky s elektrickým startem jsem po 2hod. provozu nalila nový olej (dle vyjádření prodejce). Kdy se bude muset zase vyměnit další olej?

Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já olej v sekačce měním před každou sezonou na jaře. Je černý jak vix.

mak*
hodnocení

0x

Doufám, že "nalila po 2 hod provozu" znamená vyměnila, pokud jste ji ty 2 hod provozovala bez oleje, už se o výmenu starat nemusíte :).

Měl by se měnit 1x ročně. Vedou se spory, co je lepší, jestli po sezóně, nebo před. Podle mě je lépe před sezónou (resp. na jejím začátku), ale motor sekačky je v porovnání s autem nesrovnatelně méně namáhaný a snese toho hodně, ne, že bych to doporučoval, ale v mé předchozí sekačce jsem neměnil olej posledních 5 let a vyhodil jsem kvůli něčemu úplně jinému, motor stále pracoval bezchybně.

asd1

Zastávám měnit po sezoně - bordel je rozmíchaný a vypustíš ho, oproti tomu na jaře už půl roku stojí tak se usadí a jen tak to nepropláchneš. Navíc ukládáš s novým olejem, což je určitě lepší. Nevýhoda nový olej tam půl roku degraduje.. Se zbytkem souhlas, sekačka je primitivní stroj s malými nároky a víceméně stačí cokoliv aspoň trochu podobnýho oleji..

mak*

Já to řeším tak, že první sekání na jaře je ještě se starým olejem a hned po něm olej vyměním (ještě teplý motor). Jak říkám, vedou se o tom dlouhé diskuze a každý má své argumenty. Můj hlavní argument pro výměnu na jaře je ten, že nikdy nevím jistě, které sekání na podzim je to poslední.

Jinak mě docela překvapuje jak tu někdo psal, že po roce je olej černý. V té mojí zmiňované sekačce byl po těch 5 letech jen mírně zašedlý. Pořád byl trochu problém ho "najít" na měrce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]