Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špačci - už hnízdí?

Od: sykorka* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, každý rok nám špačci očešou třešeň a na netu jsem se dočetla, že je dobré pověsit špačník, kam se nastěhuje párek a "svůj" strom si pak před nájezdníky uhlídá... ale asi jsem zaspala, prý přilétají už v březnu, tak se tu s nadějí ptám někoho, kdo s tím má zkušenosti - má ještě teď cenu věšet budku? je ještě šance, že si ji špačci najdou? děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U nás mají špačci už dávno mladý.
Mám budku na třešni, ale na planý.

72mona
hodnocení

2x

Nejenže zahnízdili, už jsem viděla první várku mladých. M

72mona

A já bych tam tu budku klidně dala. Aby už věděli, že tam je. A možná ji letos využije ještě někdo jiný. M.

sykorka*
hodnocení

to právě nevím jistě, jestli je dobrý nápad - co když si ji zabere úplně jiný pták a příští rok tam špačky nepustí...?

72mona

Tak to bych se nebála. Špačci hnízdí jako jedni z prvních a nejsou to žádná ořezávátka. U nás, co jsme měli budky, tak nakonec vždy byly obsazeny zase špačky. Dokonce vyhnali i vrabčáky. Jen jednou to byl brhlík. M.

hodnocení

2x

Špačci skutečně přilétají už v březnu. K nám jednou přiletěli právě když napadl znovu mokrý sníh a unavení ptáci vzali zavděk našim krmítkem, kde odpočívali.

My je máme v dutině ořechu, špačci krmili jako o život, bylo hezké je pozorovat. Teď už mají první várku mladých. Jaga.

sykorka*
hodnocení

děkuji všem, toho jsem se obávala... tak to nechám na příští jaro :) hezký den :)

liska5
hodnocení

0x

Říká se, že špačci chodí na třešně jinam, než kde bydlí. Jestli ještě vlastní třešně ochrání, to by bylo fajn.

liska5

Budku tam klidně dejte, ať o ní už vědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]