Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okurky - bílý povlak na listech

Od: kohen odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, listy okurek, ihned po vylezení., dostaly bílý povlak. Je možné s tím ještě něco udělat, viz foto? Odlámat listy, nečím postříkat...? Nebo pokopat a zasít třeba hrách, pokud bez šance? Díky.

Okurky - bílý povlak na listech

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasanka*
hodnocení

4x

Nechte je tam, vypadá to na poškození chladem, mě to žahlo cukety. Pokud je něco nedorazí, měly by se vzpamatovat.

111®
hodnocení

4x

buď chlad, ale spíše bych řekl úpal. nechte být než se objeví pravé listy, ulámat NE jsou to děložní lístky a rostlina by nemohla asymylova..

hodnocení

4x

Připadá mi to popálené od sluníčka. Někdy je na děložních lístkách okurek padlí, ale tohle není ten případ. Jako první pomoc bych doporučil vůbec si jich nevšímat, protože vše co uděláte (viz. otázka) bude pro rostliny likvidační. Počkejte v jakém stavu budou první pravé listy.

hodnocení

4x

Mám je letos stejné :( Ale zdá se, že pomalu obrážejí a něco z toho bude. Ale raději jsem rychle vysel další jako zálohu.

jofa*
hodnocení

4x

Dejte přes bílou netkanou textílii a zajistěte v zemi. Porostou vám 3x rychleji než odkryté. Jinak je lepší předpěstovat v bytě a vysadit vzrostlé s již pravými listy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]