Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lokvát japonský (mišpulník) nekvete

Od: hg odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je šance že vykvete a bude mít plody Lokvát japonský ( mišpulník japonský ) pěstovaný ze semínek. Mám ho asi 10 let ale zatím nevykvet.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tuharsky
hodnocení

1x

Někde jsem četl, že Mišpule japonská začíná rodit kolem sedmého roku, mne se tato zkušenost potvrdila. Já mám asi deset let starý stromek a už třetí rok kvete a plodí. Za tu dobu jsem ho asi tři krát přesadil, celkem pravidelně ho přihnojuji Krystalonem plod/květ a přes zimu se ho snažím držet v chladu. Bohužel nemám k tomu úplně ideální podmínky, proto se musí spokojit s teplotou kolem 15 stupňů, ideálne by bylo kolem deseti. Přeji mnoho úspěchů. JT

hg

Díky, a přes léto je venku? Ve kterám měsíci kvete?

hg
hodnocení

0x

Nikdo nemá zkušenosti?

hugg*
hodnocení

0x

Tak letos konečně vykvetl.

Otázka je jak přezimovat kvetoucí rostlinu. Nekvetoucí byla v nevytápěném skleníku , ale kvetoucí? Vydržela by slabší mrazy do -5 st? Další možnost je chladná (+10st), ale temná místnost anebo v pokojové teplotě.

Je potřeba opylení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]