Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oranžová luční květina

Od: martin26 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem, mám pár otázek, ohledně jedné rostlinky, kterou jsem viděl, při procházce se psem . Zajímá mě, jaký má název, zdali je to plevel, bylinka a nebo nějaká trvalka, popř. dvouletka . Také mě zajímá, zdali ji můžu pěstovat i doma . Například vykopat a přesadit do mého záhonu . Děkuji

S pozdravem a přáním hezkého dne

Martin Horňáček

Oranžová luční květina
Oranžová luční květina #2
Oranžová luční květina #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlaváček letní.

Na další otázky neodpovím, rostlinu z přírody neznám, obrázek jsem našla spíš náhodou.

zuza279*
hodnocení

0x

Dobrý den, jelikož je hlaváček letní ve volné přírodě chráněný, neměl byste ho vykopávat. Dříve rostli hojně jako plevel

V Červeném seznamu cévnatých rostlin ČR je řazen mezi druhy silně ohrožené, avšak vzhledem k charakteru svého výskytu, který prakticky vylučuje ochranu, zákonem zvláště chráněn není. Je jedovatý, ale mnohem méně, než jeho krásnější příbuzný hlaváček jarní; naturfoto.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]