Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nožový nebo válcový drtič větví?

Od: hradr odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jaký je lepší drtič? V nabídce drtičů jsem četl, že ´´válcový´´ má větší kousky než nožový.. Já kousky chci dávat do kompostu...takže čím menší asi lepší..

...popřípadě , jaký by jste mi poradili? Děkuji za radu. :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Koupil jsem kdysi nožový. Hlasitý při běhu naprázdno, ještě hlasitější při sekání tvrdšího materiálu. Siréna. Materiál třeba i tlačit, přenáší i otřesy na ruce. Měkká vlákna rostlin se zachytávala kolem nožů. Větší průměry tvrdších větví moc nechtěl... Ano, posekal na poměrně malé kousky.
.
Koupil jsem ten válcový, podstatně tišší chod, chrum chrum, drtí od nejtenčích měkkých větviček až do 4 cm průměru i suchých větví. Sám si tahá materiál, stačí ho vložit do šachty. Má také zpětný chod.
Rozdrcené měkké dřevo (maliny, ostružiny, vinnou révu, tenké větve stromů atd. běžně dávám do kompostu, tvrdší dřevo občas dosuším v tenké vrstvě a používám do kotle jako palivo. V kompostu se také rozloží, jen mu to déle trvá.
Do kompostu dávam také všechny piliny po řezání dřeva, jeden čas jsem si vozil kvanta hrubších pilin z gátru a zarýval hrubší vrstvu při podzimních pracích do půdy.
Typů a výrobců je hodně, také ceny jsou různé. Záleží na Vašich možnostech.

mak*
hodnocení

0x

Za mě jedině válcový. Pracuje poměrně tiše a hlavně rychle, sám si větve podává. Ten nožový je pro zlost. Pravda teda je, že drť z válcového drtiče do kompostu dát nejde. Buď ji používám jako mulč, nebo ji pálím v kamnech.

hodnocení

0x
Ty levné nožové jsou v podstatě hoblovky. Většinou ani nemají zpětný chod a když se dřevo kousne, musí to člověk celé rozebrat a to je fakt otrava. Navíc šrouby které drží nože jsou v nich zapuštěné a špatně se povolují když je potřeba nože vyndat a nabrousit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma drtič větví
Otázky na téma drtiče větví

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]