Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit rostliny na osázení svahu o rozloze cca 12x6m. Jedná se o slunné stanoviště se sušší půdou, která je nekvalitní, z velké části tvořena ze zeminy a popela z černého uhlí, který tam léta sypali sousedi cca před 15ti lety. Potřebuji poradit levné a efektivní řešení zakrytí tohoto svahu. Děkuji.
Kousek pozemku vyčlenit květnaté louce.
Minulý rok jsem rozhodila do svahu semena ,,slunná stráňka,, a i při suchu, jaké bylo minulý rok, je letos krásně porostlá a za 14 dní bude kvést. Samozřejmě jsem semena zalévala, než se uchytila.
plantanaturalis.com/... - asi všechno 100% nevzešlo /podle uvedených druhů v seznamu/, ale už se těším na motýly a jinou havěť.
Pokud chcete zachovat pocit svahu -podíval bych se na skalník - ale ten plazivý,aby údržba byla minimální , možná ještě plazivý jalovec .
Skalka, jednoznačně. Využít naprosto obyčejné kameny, které se u vás běžně vyskytují. Vypadalo by to skvěle.
V jedné vsi u nás jsem viděla celkem prudký svah, který zpočátku tvořila jen hlína (většinou je tu jen maznice a jílovitá či písčitá zem). Pak tam umístili sem tam větší kameny, mezi ně menší, nic složitého. Neviděla jsem, že by jim to ujíždělo. To nejprudší zarostla bergenie, níž pak plamenky a tařičky. Vypadá to opravdu dobře, třeba samotný skalník je pořád takový neupravený. M.
My si ji celkem složitě museli vytvářet, máme zahradu plochou. Tak závidím každému, komu to terén sám umožní![]()
Kami, myslíte, že berberis, cedr nebo růže spokojeně porostou v uhelném popelu plném síry? Proto navrhuji skalku, která ne "nad tím" a svah jí bude sloužit jako drenáž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.