Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit rostliny na osázení svahu o rozloze cca 12x6m. Jedná se o slunné stanoviště se sušší půdou, která je nekvalitní, z velké části tvořena ze zeminy a popela z černého uhlí, který tam léta sypali sousedi cca před 15ti lety. Potřebuji poradit levné a efektivní řešení zakrytí tohoto svahu. Děkuji.
Kousek pozemku vyčlenit květnaté louce.
Minulý rok jsem rozhodila do svahu semena ,,slunná stráňka,, a i při suchu, jaké bylo minulý rok, je letos krásně porostlá a za 14 dní bude kvést. Samozřejmě jsem semena zalévala, než se uchytila.
plantanaturalis.com/... - asi všechno 100% nevzešlo /podle uvedených druhů v seznamu/, ale už se těším na motýly a jinou havěť.
Pokud chcete zachovat pocit svahu -podíval bych se na skalník - ale ten plazivý,aby údržba byla minimální , možná ještě plazivý jalovec .
Skalka, jednoznačně. Využít naprosto obyčejné kameny, které se u vás běžně vyskytují. Vypadalo by to skvěle.
V jedné vsi u nás jsem viděla celkem prudký svah, který zpočátku tvořila jen hlína (většinou je tu jen maznice a jílovitá či písčitá zem). Pak tam umístili sem tam větší kameny, mezi ně menší, nic složitého. Neviděla jsem, že by jim to ujíždělo. To nejprudší zarostla bergenie, níž pak plamenky a tařičky. Vypadá to opravdu dobře, třeba samotný skalník je pořád takový neupravený. M.
My si ji celkem složitě museli vytvářet, máme zahradu plochou. Tak závidím každému, komu to terén sám umožní
Kami, myslíte, že berberis, cedr nebo růže spokojeně porostou v uhelném popelu plném síry? Proto navrhuji skalku, která ne "nad tím" a svah jí bude sloužit jako drenáž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.